Aleksander Selsjord og kameraten Robin Lunde fikk se rovdyret med egne øyne i Reindølsfjellan i Lesja søndag. Nærmere bestemt mellom Reindølsnabben og Bjønnahøe, som ligger helt inntil Hatten.

– Vi trodde vi støkte en reinflokk på ti-femten dyr. Men så ble vi vár noe som kom springende etter flokken, som jeg først trodde var en liten simle eller en kalv, forteller Selsjord.

Helt sikker

Han sier at dyret ble borte i noen bekkedaler og rander, men når det kom frem igjen og de fikk kikret på det, var det ikke noen tvil om hvilket dyr det var. Selsjord anslår avstanden mellom dem og ulven til å ha vært mellom to- og trehundre meter.

– Og da ser du godt i kikkerten hva du ser på, fastslår han.

Selsjord tror kanskje ulven var på jakt.

– Den var på tur etter flokken, og så breia den seg oppover på tur opp mot oss. Så da flyttet vi oss og satte oss til å kikre igjen, og da gikk ulven sikkert på lukta vår, for da dreide den rett bort fra oss og etter reinsflokken, som strøk mot Skamsdalen.

Selsjord opplyser at foreldrene hans har sau og at dyrene blir sluppet i området ulven ble observert.

Ulv på Dovrefjell

En person fra Dombås, som vil være anonym, hadde også en observasjon av ulv samme dag som Selsjord. Denne ulven ble observert på 200 meters hold ved Hjellesetrene. Personen som så ulven sier at det var et spennende øyeblikk, men var glad for at de ikke var nærmere da de hadde med hund i bånd.

Streifdyr

Rovviltansvarlig i Oppland, Esben Bø, forteller at de har fått melding om observasjonen i Reindøl, men at de ikke valgte å reise dit siden det ikke var spor å se.

– Så det har vi kun ført inn i Rovbasen som en observasjon som vi selv ikke kan bekrefte, sier han.

På Dovresiden har han ikke fått melding om observasjonen som ble gjort samme dag. Han mener ganske sikkert at det er snakk om streifdyr.