I helga var det offisiell sommeråpning på de betjente turisthyttene til DNT i fjellet. Årets sommeråpning bød på både sommer og vinter.

En ny bru er satt opp over Stridåa ved Snøheim på enden av vatnet bak turisthytta.

– Nå kan folk gå tørrskodd over, sier vertinne på Snøheim, Marit Hjellødegård. Hun anbefaler alle å bruke denne veien nå for å slippe å bli våte på beina.

Hun forteller at mannen Kjell har laget brua nede i bygda, og at Korsvoll Maskin var med for å sette den på plass. Under åpningen var det 55 personer som tok turen til Snøheim.

– Det var bra til at det var såpass mye snø, men nå tiner det fort, sier vertinnen, som kan fortelle at mange allerede har vært på toppen av Snøhetta.

Skal du til Snøheim eller Snøhetta i sommer vil skyttelbussene gå med fem avganger daglig frem til 4. oktober. Veiene i skytefeltet er for øvrig stengt for motorisert trafikk, med unntak av de som har spesiell tillatelse.

Flere andre hytter i Dovre og Rondane har også åpnet i helgen.

Sommer og vinter på én gang ved Snøheim. Den nye brua sees i bakgrunnen. Terje og Erle Johanna Sølna fra Lesjaskog prøver badelivet i Stridåa. Foto: May Christin Hjellødegård

Flere bruer

Brua over Kaldvella i Stropelsjødalen er nå lagt ut for sesongen. Tilsynet på Reinheim melder at det er bart innover fra Kongsvold og Grønbakken. Noen snøfonner må krysses på slutten inn til Reinheim. Noe snø mellom Reinheim og Snøheim. Brua ved Reinheim blir lagt ut rundt 1. juli.

Brua over Kaldvella i Stroplsjødalen er lagt ut for sesongen. Ola Holen i dugnadsgjengen tester brua. Foto: Wiggo Vasshaug Hansen