Dovreskifer AS konkurrerer mot fire andre leverandører om gigantordren som trolig er verdt cirka 30 millioner kroner. Avisa Opp har avslørt de fem konkurrentene om skiferordren på over 23 000 kvadratmeter til det nye praktbygget i Oslo.

Vigga omtalte anbudskonkurransen i april, som er en lang prosess. Kvaliteten og egenskapene til de ulike skifertypene er testet, i tillegg til produksjonslinje. Nå kan det bli skifer fra Grimsdalen i Dovre som vil pryde det nye storbygget i Oslo.

Norsk stein på norsk museum

Seks aktører var med i første runde, og det ble spekulert i om den siste aktøren var utenlandsk. Det blir uansett norsk stein som skal kle Nasjonalmuseet.

Hvem av de fem som skal levere steinen til bygget, skal avgjøres av Statsbygg den 15. november. Anbudsfristen er utsatt fra slutten av august til slutten av september.

Daglig leder i Dovreskifer AS, Bjørnar Tho, uttalte til Vigga i april at om de får oppdraget, vil det kreve dobbelt uttak av stein i to somre, og ekstra mannskap i arbeid. Bedriften forskutterer med større uttak i år, for å kunne rekke å levere om de blir anbudsvinnere.

Utsnitt av nasjonalmuseet
Det nye Nasjonalmuseet skal ha 22 000 kvadratmeter med skifer på fasade og publikumssaler.