Vågå og Sel landbrukskontor fikk mandag innvilget fellingstilatelse på en jerv i området Sel og Dovre østside, altså øst for Lågen. Kadavrene som er funnet har vært i Sel, men det har vært observert jerv på begge sider av kommunegrensen de siste dagene, i følge Bjørn Tore Karlstad ved landbrukskontoret. Jaktlag både fra Sel og Dovre er ute, men foreløpig uten resultat. Fellingstillatelsen gjelder en uke, til mandag igjen.

Også på vestsida / Jøndalsområdet i Dovre er det funnet kadaver av sau med mistanke om jerveangrep de siste dagene. I følge rovviltkontakt i Lesja og Dovre, Atle Erik Berget, som har undersøkt kadavrene, kan det imidlertid ikke bekreftes at de er drept av rovdyr.

Over bestandmål

Foreløpige tall fra årets overvåking av jerv viser at det er registrert 61 kull med valper på landsbasis. Det er ni flere jervekull enn det som ble påvist i fjor og langt over det nasjonale bestandsmålet på 39 årlige kull med jervevalper i Norge, som Stortinget har vedtatt. Etter vedtak fra Miljødirektoratet er det gjennomført hiuttak på 17 av de registrerte jervekullene i år.

– De foreløpige tallene viser at jervebestanden er større enn målsettingen også i år. Antall jervekull i Norge har vært over bestandsmålet siden 2003, i følge Henrik Brøseth, seniorforsker og fagansvarlig i Rovdata.