Vogntog kjørte av vegen

Et vogntog skal ha kjørt av vegen på E136, vest for Lesja sentrum.

Et vogntog har kjørt av vegen på Lesja, hvor det jobbes med opprydding på stedet. 

Abonnent

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 06:15 i dag tidlig. Ulykken fant sted noen kilometer vest for Lesja sentrum klokken 04:53.

Føreren ble berget ut av førersetet, hvor han lå fastklemt. 

Føreren berget
Da meldingen kom var nødetater på stedet, og føreren, som ikke er av lokal opprinnelse, skal ha blitt frigjort etter å ha vært fastklemt i førersetet.

Føreren var bevisst men vurdert hardt skadet, forteller politiets operasjonssentral. Vedkommende skal ha blitt fraktet til sykehuset i Trondheim av luftambulansen.

Politibetjent Wenche Myhren kunne like før klokken 10 melde at det har gått bra med føreren, men at skadeomfanget ennå er ukjent.

Vogntoget havnet like ved et bolighus. Heldigvis med trygg avstand. 

Nærmet bolighus
Selve årsaken til ulykken er også ukjent, men politiet melder at det var glatt på stedet i natt, og vogntoget skal ha kommet over i motsatt kjørefelt og kjørt av vegen på venstre side av nordvestgående felt.

Kjøretøyet har kjørt utfor en bratt grøftekant, og havnet med kort, men trygg, avstand fra et bolighus i området.

Slakterester
Det norksregistrerte vogntoget fra logistikk- og transportkonsernet Schenker var stort sett fraktet med dyrerester, og griseører og tarmer lå strødd utover ulykkesstedet.

- Det er bra det ikke er 25 plussgrader, humrer Myhren, som mener det ville ført til en langt mer illeluktende opprydding.

Trafikken dirigeres forbi i ett kjørefelt inntill oppryddingen og bergingen er ferdig.