Blinkfestivalen er sommerens store skibegivenhet i Sandnes og Lysebotn. Konkurransene favner både eliteløpere, mosjonister og kommende stjerner. Og fra Dombås Skiskyting møtte de mannsterke opp til konkurransedagene som tok imot hele 50 000 tilskuere. Det ble en travel helg, med både Lysebotn opp og deltagelse i både langrennsprint og skiskyttersprint.

Motbakkeløp

Det hele startet torsdag med motbakkerennet Lysebotn opp der utøverne fikk målt krefter i den tøffe stigningen opp til Ørneredet. Juni Arnekleiv og Jo Brøste Nørstegård gikk den lengste løypa på 7,5 kilometer.

– Jeg hadde egentlig ikke gruet meg så veldig, men siden jeg ikke startet før klokka to, hadde jeg god tid til å kikke opp til mål og hente fram nervene, forteller Juni.

Med 160 kvinner samlet til fellesstart ble det trangt om plassen, men etter hvert ble det strekk i feltet.

– Jeg syns egentlig det gikk ganske lett de første fire-fem kilometrene, men når jeg hadde igjen tre kilometer til mål var jeg helt ferdig, så da var det bare å jobbe med syra og tenke på noe fint, smiler hun.

Den talentfulle dovrejenta kjempet seg til slutt inn til en sterk fjerdeplass. Også Syver Brøste Nørstegård og Ane Marie Berget Hareland oppnådde flotte resultater og kom inn til hver sin 10. plass i motbakkerennet. Runi Arnekleiv var også fornøyd med resultatet med tanke på at de var en veldig sterk klasse med rundt 30 deltagere.

Både langrenn og skiskyting

Tilbake i Sandnes sentrum fikk Juni nest beste tid under fredagens langrennsprolog. Etter en pause gikk hun også prologen i skiskyting. Med tre bom på stående ble hun nummer tre og gikk dermed videre til lørdagens finale. Det ble en travel dag for dovrejenta som senere også kvalifiserte seg til lørdagens semifinale i langrenn der fire av ni fikk gå videre til finalen. Det gikk akkurat for Arnekleiv.

– Jeg ble nummer fire og kvalifiserte meg til finalen. Jeg var lenge usikker på om jeg skulle stille til start i langrennsfinalen siden det bare var en halvtime mellom den og skiskytterfinalen. Etter mye om og men bestemte jeg meg for å gå, men bestemte meg for å holde litt igjen og gå så billig som mulig. Jeg holdt meg bakerst i feltet på begge rundene, men følte jeg hadde mer inne på oppløpet, så jeg spurtet inn til en tredjeplass, og det er jeg strålende fornøyd med. Og så var det litt kult å se at hele finaleheatet vårt slo Maiken Caspersen Falla, som vant i elite/senior, med fem sekunder og mer, sier en fornøyd Juni.Hun forteller at skiskytterfinalen gikk greit i sporet men at hun skjøt to bom både på liggende og stående, slik at hun måtte jobbe hardt på sisterunden for å komme seg opp på en pallplass.

– Det gikk akkurat, og jeg ble nummer tre, smiler hun.

Jo Brøste Nørstegård fikk 13. beste tid i langrennsprologen, men ble slått ut i semifinalen. Derimot vant han kvalifiseringen til skiskytterfinalen, der tolv gikk videre.

– Da gikk det bra i sporet og jeg hadde bare to bom, men i finalen ble det for mange bom. Jeg fikk kneskjelven på siste skyting, og endte til slutt på sjetteplass, forteller Jo.

Runi Arnekleiv, Silje Marie Ulheim og Ane Marie Berget Hareland kvalifiserte seg alle til lørdagens skiskytterfinale. Ane Marie kom også til finalen i langrenn.

Glatte forhold

Junis lillesøster Runi var storfornøyd med plasseringen i finalen, men ikke med farten i sporet. Hun skjøt på seg tre strafferunder og ble totalt nummer seks. Silje Marie Frich Ulheim i samme klasse var uheldig og falt, men gjennomførte likevel.

– Det er første gang jeg har vært med på et rulleskirenn, og jeg ble overrasket over farten. Jeg ble nok tatt litt på senga. I tillegg var det mye regn, så asfalten var glatt, noe som gjorde at jeg klarte å falle på både langrennsrennet og skiskytterrennet. På et rulleskirenn må du være både uredd og tøff, så det er noe jeg må jobbe med. Kort oppsummert for min del var at det var en god erfaring å ta med seg videre, og det gav meg motivasjon til å trene mere på rulleski, forteller Silje Marie.

Det blir det god anledning til siden rulleskiløypa på hjemmebane er forlenget i sommer. Idrettslaget kan nå tilby tre kilometer med asfaltert løype tilpasset både nybegynnere og verdensmestere.

F.v. Syver Brøste Nørstegård, Runi Arnekleiv, Silje Marie Frich Ulheim og Ane Marie Berget Hareland. Foto: Anita Killi
Jo Brøste Nørstegård vant kvalifiseringen til skiskytterfinalen. Foto: Ola Jo Nørstegård