Syver håper på ny rekord. Se bildeserie!

Syver Brøste Nørstegård (14) har rekorden i sin klasse på motbakkeløpet Tussheim upp, og nå håper han på enda bedre tid.
New Articles

14-åringen har ofte deltatt på Tussheim upp i Lesja, men nå har Syver mer forberedelser bak seg.

– Ja, jeg tror det blir ny rekord, sier han optimistisk.

Når det kommer til forberedelser til løpet, forteller han om ikke forholdsmessig mye løping, men heller mye jakt etter rein.

– Er reinsjakt som er svaret. Da er det mye gåing med tung sekk, forteller han.

Løpet

Lørdag formiddag startet Tussheim upp i Lesja.Toppen er på 1078 meter over havet og har en lengde på 3,6 kilometer med 460 høydemeter. På startområde står en av arrangørerene, Bjørn Atle Brendjord, og har innmeldings- og proviantansvaret.

– Med det fine været vi har håper vi på 100 mann til topps, sier han.

Har rekorden

Syver har rekorden i kategorien "gutter under 18 år", og det er bare 23 sekunder bak den beste personen i klassen "herrer".

Du har rekorden på 21 minutter og 22 sekunder. Hvordan i all verden klarer du det?

– Det er et godt spørsmål. Jeg vet ikke helt selv. Er bare å komme inn i en god flyt å holde det slik helt til toppen, sier han.

Yogurt som proviant

Med så lang tur er det viktig med litt raske karbohydrater i kroppen, og da forteller Brendjord at de har blant annet blitt sponset av Tine.

– Tine har vært flink i alle år og stilt opp med sponsorgaver. Det er stort sett yogurt vi har og litt Biola. Joker har også vært flink med å stille med bananer, forteller han.

Han har vært med i alle år å arrangert Tussheim Upp. Og i dag er det ni år siden Tussheim upp startet. Til neste år er det 10-års jubileum, men Brendjord kan ikke røpe noe om dem blir å slå på stortromma.

– Det kan jeg ikke uttale meg opp, flirer han