Styrker samarbeidet

Fredags formiddag var forhåpningsfulle reiselivsaktører på busstur rundt omkring i Lesja for å samarbeide bedre om reiselivet.

Busstur Fredag formiddag var disse med på busstur i Lesja. Her er Olaug Lien Einbu, Marit Hole Tynnøl, Einar Utgaard, Aasmund Kolstad, Ingunn Hagen, Ole Erik Bjørnstadhaugen, Ellen Marie Sørumgård Syse, Remigija Serbentiené, Solveig Brøste og Solveig Græsli.  Foto: Håkon Wikan

Traasdahl turisthytter Bjørn Johan Traasdahl (nr. to fra venstre) informerer Solveig Brøste, Marit Hole Tynnøl, Aasmund Kolstad om overnattings- og fiskemuligheter.  

New Articles

Bussturen startet fra Lesja kommunehus, og var innom flere tettsteder på den omlag fire timers lange turen. Meningen med opplegget er å styrke samarbeidet med reiselivsaktører og utvikle bekjentskap med hverandre. Første stopp var Traasdahl turisthytter.

Gjennom hele bussturen var det god stemning og samtalene gikk løst og fast.

Fremme med Traasdahls turisthytter snakket Bjørn Johan Traasdahl løst og fast om hvilke muligheter det er for overnattingsgjester og fiskemuligheter i området.

Folk er fornøyd

Einar Utgaard driver også overnattingsmuligheter for turister.

– Vi har sengeplasser, men det er ikke bad. 90 prosent er innforstått med det når de ankommer hit, sier han.

Han sier at folk er veldig fornøyd, men likevel kjenner han på konsekvensen at det blir mindre folk siden det ikke er bad.

– Folk syntes det er eksotisk å komme hit. De har visst stor interesse for gårdsdrift. Vi har til og med hatt folk her i fire netter, sier Utgaard entusiastisk.

Nyttig informasjon

For blomsterdekoratør Olaug Lien Einbu, var det en gylden mulighet. Fordi nå kan hun fortelle turistene hvordan overnattingsmuligheter det er i Lesja.

– Det var en interessant tur å være med på. Veldig spennende å høre hva andre i Lesja driver med, og nyttig å vite for oss som jobber i butikk i sentrum, sier Einbu.

Ofte får nemlig Einbu spørsmål om overnattingstilbud i Lesja. Nå tror hun denne turen vil få en positiv virkning med tanke på reiselivet.

– Vi får bygget sterkere nettverk når vi møtes og har slike samtaler, får informert om hva vi gjør, og hører hva de andre gjør. Og samtidig kan vi gi hverandre innspill, og komme med gode ideer, og kanskje bygge noe sammen, forteller Einbu til Vigga.