Lesja og Dovre brannvesen mottok melding om brann i en låve på Lora klokka 22.30 søndag kveld. Da brannsjef Åge Tøndevoldshagen som førstemann kom fra til garden Sveen brant det allerede godt i bygningen. Da en patrulje fra Lesja og Dovre lensmannskontor kom til stedet rundt klokka 23.00 var bygget overtent.

Kontrollert nedbrenning

Vigga kom til stedet litt før klokka 24.00. Da var den øverste delen av låvebygget utbrent. På den nederste delen var taket fortsatt inntakt. Men det tok ikke mange minuttene før flammene slo gjennom også her, og taket begynte å rase. Mannskap fra brannvesenet prøvde å kontrollere brannen fra flere retninger. Det var mannskaper fra både Lesjaskog og Dombås, med alt tilgjengelig utstyr. To tankbilder sørget for vanntilførselen.

Uklar brannårsak

Utover natten og morgendagen vil brannvesenet foreta kontrollert nedbrenning og etterslukking. Bygget ble brukt som redskapshus og garasje, med to fritidsleiligheter i andre etasje. Det var ingen mennesker eller dyr i huset.  Politiet sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

- Vi må vente til restene har kjølnet nok til at vi kan gå inn. Vi må også få brannteknikere fra Lillehammer hit for å gjøre undersøkelser, sier Ingrid Tøndel ved Lesja og Dovre lensmannskontor.