NM i freeski på Dombås

Fra torsdag til lørdag ble det arrangert norgesmesterskap på Dombås i freeski. Det ble konkurrert i både slopestyle og big air, hvor gullmedaljen stakk av med kongepokal.

Pallplassering i Big Air 3. plass Felix Ustereud, 2. plass Birk Ruud, og 1. plass Christian Nummedal 

New Articles

Arrangementet ble åpnet på torsdag, 5. april, og begynte med kvalifiseringsrunder til slopestyle. Finalen ble dermed holdt på fredag, mens på kvalifisering og finale i Big Air ble holdt på lørdag.

Begge grenene ble delt opp i junior- og seniorklasser. Fra Dombås IL stilte Elias Lyngen i juniorklassen og Adrian Lyngen og Petter Ulsletten i seniorklassen. Adrian Lyngen stilte i både Big Air og Slopestyle i seniorklassen og Petter Ulsletten i Big Air.

Lokal innsats
Elias Lyngen deltok i Slopestyle junior, men nådde ikke fram til finalen. Adrian Lyngen kom seg gjennom kvalifiseringen i slopestyle og havnet på en 11. plass i finalen, og en 9. plass i Big Air-finalen. Petter Ulsletten lå godt an etter kvalifiseringen til Big Air, hvor han lå på 2. plass, men havnet på 6. plass i finalen.

Både Adrian Lyngen og Petter Ulsletten var fornøyde med egen innsats under Big Air-finalen. – Jeg var ganske spent fram til finalen, for jeg lå på andreplass, sier Ulsletten, som var svært fornøyd. Lyngen var også kjempefornøyd med å kunne få være med i finalen, med tanke på det høye nivået. – Jeg var litt skeptisk til været, men klarte meg bra, forteller han, og er fornøyd med plasseringen.

Det var Christian Nummedal fra Hakadal IL som stakk av med seieren i begge grenene, og fikk dermed ta med seg kongepokalen hjem. Nummedal var allerede en av favoritten i forkant av mesterskapet, og var en klar vinner.

Fornøyde arrangører
Dette var første gang NM i freeski har blitt holdt på Dombås. Stein Ove Kvatningen var rennleder under arrangementet, og var svært fornøyd med hvordan Norgesmesterskapet hadde gått. Alt gikk stort sett etter planen, kunne han bekrefte, med unntak av en kvalifiseringsrunde som måtte utsettes på grunn av snø og dårlig sikt.

På fredag var det derimot kjempebra vær i bakken, og Kvatningen ønsket å skryte av publikummet som hadde møtt opp. Både ungdoms- og barneskolene i Dovre kommune hadde tatt turen opp for å heie frem lokale utøvere, noe arrangørene satte stor pris på.


Større sak kommer på trykk i papirutgaven 12. april

Lokale: Adrian Lyngen (t.v.) og Petter Ulsletten (t.h) havnet på 9. og 6. plass under finalen i Big Air.