Sølvtine til Lora

Kristin og Bjørn Magnus Tordhol har mottatt hedersbeviset sølvtina.

Kristin og Bjørn Magnus Tordhol mottok i går sølvtina som bevis på å ha levert melk av god kvalitet i mange år.   Foto: Tine

New Articles

Utdelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i går kveld i forkant av TINEs årsmøte.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina.

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelinga på Lillestrøm mandag kveld 23. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og nesten 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Sølvtina er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.
– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.