X Games Norway:

Starter 60 meter over bakken

Tre utøvere fra Dombås skal i helgen sette utfor det store big air-hoppet ved Fornebu.

Bigair-stillaset er 60 meter høyt. Nå legges det snø på harde livet i solsteiken før verdenseliten er på plass og skal vise frem hva de kan på brett og ski.  Foto: Paal Alme

New Articles

X games Norway for ski- og snøbrett går 19. mai. De tre lokale utøverne har ikke fått helt optimale forberedelser før lørdagens event.

Johanne Killi er allerede på plass i Oslo. Hun dro dit mandag for å sjekke ut X games-arenaen. Det har lenge vært usikkert om hennes ankelskade ble leget til den store konkurransen.

Ikke grodd

– Ankelen er ikke helt bra, den er nok ikke helt grodd enda, men jeg skal prøve å kjøre treningen den 18. mai, og se hvordan det føles, sier hun.

Landslagstrener Luke Allen forteller at Johanne har jobbet hardt for å kunne delta på X games på hjemmebane i helga. 

– Jeg håper at hun greier det og vil gjøre det bra, sier han.

– Litt rusten

Også Marcus Kleveland har hatt problemer med ene ankelen.

– Den kjennes bedre ut. Jeg har ikke kjørt brett på nesten to måneder nå, så jeg er nok litt rusten. Men alt i alt kjennes det bra ut, sier han.

– Marcus har hatt en ankelskade som han pådro seg under NM i big air i Trysil, så han har ikke fått kjørt så mye som han skulle ønske, supplerer landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Feber

Emil Andre Ulsletten har heller ikke hatt den beste oppladningen med feber i kroppen de siste dagene.

– Men forhåpentligvis er jeg klar til x games. Jeg føler meg i mye bedre form allerede. Innkjøringen har vært så som så. Jeg har kjørt mye snowboard, men ikke så mye store triks i det siste. Men jeg håper at det sitter når det gjelder. Så jeg føler meg egentlig klar for action, sier han.

– Emil har hatt en bra oppkjøring frem til X games. Han har brukt tiden på Dombås, Trysil og nå Kvitfjell sammen med Mons Røisland og Markus Olimstad der de har fått bygd opp et hopp de har trent på frem til nå, forteller landslagssjefen.

Vigga ønsker lykke til!