Søviknes åpner kraftverket i Rosten

Olje- og energiminster Terje Søviknes skal stå for den offisielle åpningen av Rosten kraftverk den 22. august.

Rosten kraftverk: Vannkraftverket sto klart til bruk tidligere i vår.  Foto: Anne Marie Aa

Olje- og energiminster: Terje Søviknes skal stå for åpningen av kraftverket i Rosten.   Foto: Regjeringen.no

New Articles

Etter flere år med utbygging sto det nye vannkraftsanlegget endelig klart tidligere i år. Den offisielle åpningen vil derimot ikke skje i august, og Eidefoss føler seg heldige som får besøk av statsråden som sa seg villig til å stå for selve åpningen.

Åpningen vil være et lukket arrangement for spesielt inviterte og pressen, men det planlegges en åpen dag senere, hvor hele befolkningen i Norddalen vil være velkomne, forteller markedskonsulent i Eidefoss, Hanne C. Omvik.