– Måtte bite tennene sammen

Marcus Kleveland slo tilbake fra skadeavbrekk på X games

– Det føles veldig digg å komme tilbake fra en to måneder lang skade og ta andreplass, sier Marcus Kleveland etter X Games Norway.

Marcus Kleveland - rett fra skade til andreplass i X Games.  Foto: Peter Gløersen

Dombåsgutter på X games. F.v. Marcus Kleveland og Emil André Ulsletten.  Foto: Kristin Ulsletten

Det ble sølv på hjemmebane for Marcus Kleveland.  Foto: Heidi Melien Kleveland

New Articles

Dombåsgutten har slitt med en ankelskade siden NM i mars, og knapt kjørt snowboard før han satte utfor stillaset på Fornebu, skriver Snowboardforbundet i sin pressemelding.
– Jeg var dritredd. Den første turen var jeg stiv og redd og likte det ikke i det hele tatt, men jeg måtte bare bite tennene sammen og da gikk det fint.
19-åringen gjorde backside 1440 og cab 1620, men ble slått av japaneren Takeru Otsuka. I siste forsøk prøvde Kleveland på en backside 1620 – et triks som kunne sikret han gullet.
– Hadde jeg landet hadde jeg kanskje vunnet, det er vanskelig å si.
Sølv nummer tre
Dette ble Klevelands tredje sølvmedalje i X Games big air, i tillegg har han to gull fra slopestyle. Alle medaljene har til nå kommet i X Games i Aspen. Han lyktes ikke på X Games på Tøyen i 2016 og Hafjell i 2017.
– Jeg har ikke vært noe bra i det hele tatt på de to X Games-konkurransene som har vært i Norge. Så det er skikkelig digg å gjøre det bra foran hjemmepublikumet. Det er så bra at det er X Games i Norge, sier Kleveland.

Nesten for Ulsletten

Emil André Ulsletten ble beste nordmann i kvalifiseringen, men falt dessverre under de vanskelige forholdene.
– Hadde jeg landet siste trikset, hadde jeg vært veldig nærme andreplassen for å kjøre finale. Jeg landet på bena, men rompa måtte såvidt nedi til slutt, sier han til Vigga.

Deltok ikke

Freeskikjører Johanne Killi måtte bestemme seg rett i forkant om hun skulle delta i X games på grunn av ankelskaden sin.

– Jeg fikk dessverre ikke kjørt. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg følte at jeg ikke fikk vist mitt beste når ankelen ikke var helt klar, sier hun.

Hun bestemte seg for å ikke konkurrere siden hun ikke kunne gjøre sitt største triks.

– Men lørdag hadde jeg nok ikke trengt de aller største triksene for å havne på pallen. Det er surt å tenke på i etterkant, men jeg får ikke gjort noe med det nå, sa hun etterpå.

Hun sier det er kjipt å ikke få kunne kjøre når X games arrangeres i Norge og mange kjensfolk var der for å se.

– Men det er viktig å tenke fremover i tid i denne sporten. Nå håper jeg at ankelen får hvilt seg litt mere, slik at jeg blir klar til sesongstart i august, sier hun til Vigga.