Sparebank 1 Talentstipend 2018:

Trippel storgevinst til Dovre

Sofie Huijs, Juni Arnekleiv og Sondre Olsen-Bye fra Dovre kommune mottok i dag SpareBank 1 Lom og Skjåks talentstipend for hvert sitt talent.

Teatersjel: Sofie Huijs var blant de heldige som ble trekt til årets talentstipend fra Sparebank 1 Lom og Skjåk.  Foto: Privat

Idrettstalent: Juni Arnekleiv mottok hovedstipendet innen idrett.  Foto: Arkiv/Anne Marie Aa

Sondre Olsen-Bye Dansertalentet fra Dombås mottok stipendet på 50.000 kroner.  Foto: Anne Marie Aa

New Articles

Hovedstipendet på 50.000 kroner deles ut til én utøver fra hver klasse, nemlig idrett og kunst/kultur. I tillegg gis det 15 stipend på 15.000 på tvers av klassene. Både Huijs og Arnekleiv mottok hvert sitt hovedstipend innen hendholdsvis kultur og idrett. I tillegg ønsket banken å dele ut et ekstra stipend på 50.000 som gikk til noen som har utmerket seg spesielt mye, nemlig Sondre Olsen-Bye.

Teater og stemmeskuespill
Sofie Huijs utdanner seg ved musikkteaterhøyskolen i Oslo, og mottok stipendet for sin innsats innen dette feltet.

- Jeg er kjempetakknemlig for at banken støtter lokale talenter, sier Huijs fornøyd.

I fjor fikk hun utdelt et stipend på 15.000 kroner før jul i samme forbindelse, som hun brukte på dubbe-kurs. Det førte til jobb som stemmeskuespiller, hvor hun vil kunne høres i den Nederlandske barne- og ungdomsserien SpangaS på NRK Super til høsten. Der vil Huijs bidra som stemmen til en av karakterene, med ekte Gudbrandsdøl-dialekt.

Pengene hun mottok nylig ser Huijs for seg å bruke på å utvikle seg videre.

- Jeg tror det blir mange kurs og utenlandsturer, forteller hun.

Idrettstjerne
Juni Arnekleiv mottok hovedstipendet innen idrett som skiskytter, og er svært fornøyd med å bli trekt ut.

- Det er utrolig kult, det kommer nok til god nytte. Det går nok til utstyr, overnatting på renn og samlinger. Så det går med på satsingen, forteller Arnekleiv.

Arnekleiv søkte på stipendet i fjor også, og mottok da 15.000 kroner, men synes det var utrolig stort å få tildelt årets hovedstipend på en betraktelig større sum.

- Jeg kjente de som vant i fjor, og det var velfortjent, forteller hun.

Dansertalent
Sondre Olsen-Bye mottok et unikt stipend på 50.000 som Sparebank 1 ønsket å dele ut til noen som har utmerket seg ekstra mye. Olsen-Bye er blitt en svært profilert figur innenfor Boogie-miljøet, og har blant annet bidratt til å få Boogie Feets festivalen til Dombås.

Olsen-Bye viste sin takknemlighet i et Facebook-innlegg.

- Tusen takk til Sparebank 1 Lom og Skjåk for Talentstipendet 2018! Dette setter jeg utrolig stor pris på - Så straks jeg er i hjemtraktene, kommer jeg innom og hilser på, forteller han, og oppfordrer flere til å søke på stipendet til neste år.

Talentstipendet deles ut for andre gang, og gis til talentfulle ungdommer innen idrett, kunst eller kultur mellom 15-25 år fra bankens geografiske markedsområder, som består av Lesja, Dovre, Vågå, Lom og Skjåk kommune.

Hensikten med stipendet er å stiumlere talentfull ungdom i regionen, ifølge bankens nettside, for at disse vil kunne utvikle seg og oppfylle deres drømmer, og at selv små steder kan dyrke store talenter. I tillegg mener de at dette vil gjøre området mer attraktivt for å skape et kulturelt mangdfold.

- Vi ønsker skape stolthet, gode forbilder og være en god støttespiller, sier bankens nettside.

Stipendet deles ut til enkeltpersoner som er med på å inspirere og utvikle innenfor idrett og kultur, og blir valgt ut av en jurye på fire personer.

- Det er litt spesielt, men helt tilfeldig at de tre vinnerne av hovedstipendet er fra Dovre, forteller Kristin Nygård Lonbakken, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Sparebank 1 Lom og Skjåk.

Vinnerne av stipendet på 15.000 var:

 • Bård Ove Kvalheim Fransson, jazz
 • Eirunn Smaaland Oppheim, kunst
 • Even Offerdal Bakken, torader
 • Ingebjørg Hammerdalen, kveding, fele, sang
 • Jo Brøste Nørstegård, skiskyting
 • Kennet Vang, motocross
 • Mari Sverdrup, skiskyting
 • Vegard Galaaen, motbakkeløp
 • Joakim Dagsgard, klatrer
 • Øystein Ulekleiv, skiskyting
 • Jarmund Øyen Kvernstuen, Fotball
 • Torstein Lund Sperstad, visuell historiefortelling
 • Synne Vorkinn, torader, piano, gitar
 • Petter Ulsletten, freeski