Inne i hallen hadde en gruppe lokale bidragsytere samlet seg en varm julikveld for å gjøre sin innsats for at banen skal gjøres klar for kunstgress, og stå ferdig en gang for alle. Det var frivillige fra idrettslaget, sammen med andre fotballentusiaster og ildsjeler, som hadde grepet fatt i jernriva og satt kreftene i sving for en siste innspurt.

Går fremoverDette var fjerde gangen at fotballgruppa i Dombås IL arrangerer felles dugnad i hallen, kan prosjektleder Njål Nyløkken bekrefte. Han legger til at det kommer til å bli flere slike kvelder annenhver dag fremover. Med støtte fra Jan Haugen AS som stiller med maskiner, går arbeidet jevnt, og innen 20. juli ser han for seg at de skal ha kommet langt med forberedelsene.

Mye arbeidDugnadsarbeidet består av isolering av banen, for så å legge over masse som skal jevnes ut, slik at alt skal være klart til leverandøren som legger kunstgress. Det er Unisport har ansvaret for dette, som selv stiller med maskiner og utstyr, og vil komme så fort de kan etter at grunnarbeidet er fullført.

Men før den tid må isolasjon og grov- og finmasse legges.

- Det er mye arbeid, men det visste vi før vi begynte, forteller Nyløkken. - Målet er at den skal brukes, så da må vi legge i litt arbeid, legger han til.

Bra oppmøteNyløkken er fornøyd med oppmøtet, til midt på sommeren å være, og setter pris på innsatsen de frivillige har gjort hittil. Omtrent 15 frivillige har blitt satt i sving på hver dugnad, ifølge Nyløkken,- Men det er støtt plass til flere, mener han.

Finmassen ble fraktet frem med traktor...
... som dugnadsarbeiderne dro utover med jernrive.
Geir Hagevold med hoppetusse jevner ut finmassen.
Arbeidet går gradvis innover, og nå er omtrent 1/3 av banen isolert og gruslagt.