Aslak Enstad som driver klatreparken på Bjorli sier at parken har så langt i løpet av sesongen hatt litt over 3000 besøkende som har vært ivrige etter å prøve seg på klatring.

- Det er folk fra over alt. Det har vært folk fra utrolig mange ulike nasjoner innom. Det er også en god del lokale og hyttefolk, forteller Enstad.

Enstad, som om sommeren driver parken på heltid, er fornøyd med trafikken så langt, men hadde håpet på at det skulle bli litt mer. Han mener været har spilt en rolle i hvordan trafikken har gått, da folk ofte legger turen til klatreparken på dager det er meldt mindre sol og kjølige temperaturer. Det er nemlig best klatrevær, hevder Enstad.

Venter storinnrykkSelv om trafikken har vært jevn hittil i sommer er det likevel forventet at det skal komme flere. Sensommeren en nemlig den travleste tiden på Bjorli, ifølge Enstad.

- Det er nå og utover det kommer flest hyttefolk, sier han.

Han legger også fram at sommeren er den tiden på året da Bjorli har mest trafikk, og ikke om vinteren, som han mener mange tror.

Enstad mener parken mottar omtrent 80-90 besøkende om dagen i gjennomsnitt. På en hektisk dag er det opp i mot 150 besøkende, mens det er rundt 50 på de roligere dagene.

Høye og laveFolk i alle aldersgrupper har benyttet seg av parken i sommer, og barn helt nede i 2-års alderen har strevet seg gjennom de enklere løypene. Men man må være minst 80 centimeter for å prøve seg på den enkleste løypa. Den eldste av de besøkende har vært nærmere 80 år, og ut i fra det Enstad kan fortelle har vedkommende reist rundt på klatreparker i hele landet, men hevdet at Bjorli har vært den beste.

For de som ikke våger seg opp i høyden kan man også observere fra bakken, hvor det er tilrettelagt sitteplasser, sandkasser for de yngre, og utleie av grill. Ikke minst er utsikten over parken god.

Parken på Bjorli betegnes som en stolpepark, og er den høyeste av Høyt og Lavt sine klatreparker.

Vil holde det gåendeKlatreparken vil være åpen så lenge været blir en utfordring, enten det er snø eller kulde. Tilbakemeldingene har vært kjempegode ut i fra det Enstad erfarer, som planlegger å utvide parken med sykkelløype.

- Vi er snart i mål, men den åpner ikke før til våren igjen, sier Enstad.

Engasjementet til Enstad i den vesle fjellbygda er stort, og han oppfordrer flere lokale til å satse.

Lesjaskogingen Guro Vognild, sammen med Oliver, Trine, Isak og Pål Hammerø fra Molde.
Sikkerhet er viktig, og barn må ha med seg en voksen i de større løypene.
Oliver Hammerø svever gjennom luften på zipline.
Hvileområdet har god utsikt over klatreparken.