Både Dovringer og hyttefolk fikk nyte en gratis konsert med Grindstuen og Midtli, som spilte dansemusikk med tradisjonelt innhold som polka og masurka, samt noe relativt nyere. Noen hadde glede av å sitte å høre på, mens andre fikk rykninger i dansefoten.

Variert programKonsert var ikke det eneste på programmet på lørdag. På ettermiddagen ble det historietime med Emma og Ola Jon Angard, som har vært tidligere bestyrere på Grimsdalshytta. De kunne fortelle om sin erfaring som bestyrere i over 30 år.

Deretter ble det vinsmaking i regi av Bertil og Martens, før det var duket for middag. Etter middagen var det quiz, hvor de dyktige vinnerne fikk gavekort på gratis overnatting for fire personer. Premie ble det også i forbindelse med jakten på gullnøkkelen, en skattejakt som foregikk rundt på tunet.

Grindsuten og Midtli avsluttet det hele med dansemusikk, hvor fire av fem spelemenn var til stede i den lokale musikkgruppa.

Syklende turisterGrimsdalshytta har hatt en grei sommer med turister, men det som skiller seg særlig ut er årets tilstrømning av turister på sykler.

- Det må ha økt med flere hundre prosent, forteller bestyrer ved Grimsdalshytta Sonja Rykhus.

Hun, og sambestyrer Rune Sundt, mener det må ha være det nye turistkonspetet Tour de Dovre som har skylden for denne tilstrømningen. Turen går over Dovrefjell til Hjerkinn, gjennom Grimsdalen og til Folldal.

Grindstuen og Midtli's Orkester sto for musikken. Fra venstre: Gøran Midtli, Magne Grindstuen, Jørn Ola Slette og Arne Stasviken.
Det rykket i dansefoten hos unge og eldre.