Landsfestivalen i gammeldansmusikk 2018 blir arrangert av Skjåk Spel- og dansarlag, og holdes nok en gang i Skjåk, for første gang på 10 år. Arrangørene kan by på glade festivaldager i Bismo, kommunesenteret i Skjåk.

Går over fjelletLesja Toraderklubb på 2. Rad er blant de mange gruppene som skal stå for musikken under festivalen på Bismo, og ankommer Skjåk med nypussa fjellsko og finpussa spilling.

- Store deler av oss skal gå fra Lordalen og over fjellet til Skjåk, med festivalen som mål, forteller Geir Groven i toraderklubben. Det er en tur han regner med vil ta minst 5 timer, uten instrument på slep, vel og merke.

Klubben har også meldt seg på konkurranser i forbindelse med festivalen, for første gang siden 2003. Det skyldes at det er en ny klasse som er mer i deres verden, forklarer Groven. De skal spille i konkurranse på torsdag kveld, hvor et dommerpanel bestående av fire personer vil bedømme spillingen.

- I fjor kom vi på sisteplass, så vi håper på å komme litt høyere i år, sier Groven humoristisk.

På fredagskvelden vil de være med på å spille opp til dans.

Kolossal festivalOver 60 grupper og lag spiller til dans under festivalen.

- Om dette ikke er rekord, så kan det ikke være langt unna, sier leder for festivalen, Randi Rust. Hun kan fortelle at dette blir fem dager fullpakket med konkurranser, konserter, dansespel, og ikke minst sosialt samvære.

Groven synes det er stort å få være en del av de mange artistene som skal opptre, og mener det er et kolossalt nivå å stille opp blant.

Hovedarenaen for programmet vil være Skjåkhallen, hvor det vil foregå tevlinger. På gressbanen utenfor hallen blir det mattelt, hvor det serveres mat og drikke, og ikke minst kjøttkake på gaffel. Det blir dans, lek og musikk for alle og en hver fra onsdag til søndag denne uken.