Dovrefjellmarsjen for alle

Årets Dovrefjellmarsj blir som før arrangert første søndag i august, hvor turen vil gå langs kongevegen over Hjerkinnhø.

Turmål: Marsjruta går etter den gamle kongeveien fra Grønbakken gard øverst i Drivdalen, over Hjerkinnhø ned til Hjerkinn fjellstue og Eysteinkyrkja, hvor det skal holdes høyfjellsmesse.  Foto: Arkiv

New Articles

Marsjruta går etter den gamle kongeveien fra Grønbakken gard øverst i Drivdalen, over Hjerkinnhø ned til Hjerkinn fjellstue og Eysteinkyrkja. Det er ca 8 km i lett turterreng, og underveis er det mulig å prøve seg på natursti. Marsjen avsluttes med høyfjellsmesse i Eysteinkyrkje.

- Interessen for marsjen er stor og de siste åra har mellom 500 og tusen deltagere i alle aldre samlet seg for å ta denn fine sommerturen i høyfjellet, skriver Elisabeth Kjønsletten fra Dovrefjellnemda i en pressemelding.

Deltagerne kommer fra alle kanter av landet, og påmelding vil skje ved start mellom 10 og 12.

Premiering
De som går første gang får et diplom som minne. Etter tre ganger blir en tildelt Dovrefjellknapp i bronse, etter seks ganger i sølv og etter ti ganger i gull. Når en har gått marsjen 15 ganger får en Dovrefjellvase med innskripsjon, etter 20 ganger blir den utdelt i større format. Etter 25, 30, 35, 40 og 45 ganger deles det ut fat med motiv fra Dovrefjell.

Dovrefjellmarsj-nemda ønsker alle velkommen til en fin dag i fjellet.