Rigger opp til fjellkonsert

På Tollevshaugen er det mye som skal på plass før Jonas Fjeld inntar scenen på lørdag kveld, men heldigvis har arrangør Kåre Moen mye god hjelp.

Rigger opp: Kåre Moen får god hjelp av frivillige naboer i forkant av konserten. Fra venstre: Ragnhild Torsteingard, Mina Ekrehagen, Tobias Torsteingard, Svein Erik Ekrehagen, Bror Ekrehagen, May Lisbeth Kristoffersen, Kåre Moen, Astrid Velle, Audun Ulstein, Grethe Skaug Torsteingard og Eivind Bjørnsgaard med datteren Mali.  

Grethe Torsteingard, May Lisbeth Kristoffersen og Mina Ekrehagen lager grønnsakssuppe.  

Bror Ekrehagen pynter scena med einer.  

New Articles

Flere timer med arbeid ligger bak konserten, som finner sted på Tollevshaugen dypt inne i Grimsdalen, med utsikt mot Rondane. Dette er 6. året Moen arrangerer konsert på setra i forbindelse med Grimsdalsdagene, og i år forventer han ny rekord, med minst 250 besøkende.

- Forhåndssalget har vært bra, og det virker som om det er mer spredt utover sør-Norge enn vanlig, forteller Moen, som tilføyer at konserten har blitt reklamert helt ned til Atna, med god respons.

God hjelp
Kåre Moen arrangerer konserten som vanlig på setra på Tollevshaugen, hvor han selv har tatt initiativ alle seks gangene. Han har erfaring både fra Notodden Blues-festival og Seljordfestivalen, men konserten på Tollevshaugen klarer han ikke på egen hånd, og får heldigvis god støtte fra seternaboene, og i størst grad familiene Torsteingard og Ekrehagen.

Grethe Skaug Torsteingard og May Lisbeth Kristoffersen er gode medarbeidere å ha når man skal arrangere konsert inne på fjellet, men de skryter også veldig av Kåre Moen og hans innsats for å få til arrangementet.

- Han er også veldig grei å hjelpe, for han er så takknemlig, sier Torsteingard.

De to familiene har setre på Tollevshaugen ved siden av Moen, og stiller opp under forberedelsene til konserten. Ungene pynter scenen med einer, Svein Erik Ekrehagen klipper plenen og setter opp telt, og damene lager i stand 15 liter grønnsakssuppe til gjestene, samt middag til selve artisten. Det har også gått med flere timer til rydding og vasking i området rundt setra og inne i festlokalet.

Fjeld-konsert
Konserten er på lørdag kveld, og Jonas Fjeld duo skal stå for musikken, og Moen forventer rekordmange besøkende. Yr spår oppholdsvær hele kvelden, men det vil uansett være telt over konsertområdet dersom det skulle bli nedbør.

Det vil også gå buss helt fra Dombås og helt fram til konsertområdet, og etterpå blir det fest ut kvelden, med mer musikk av "Bære je Bænd", som består av Oddmund Jensen på sang og gitar.