- Det setter vi stor pris på. Man kan ikke forvente å få en sånn pris, da det er ekstremt mye talent i bygda, forteller Sondre.

Olsen-Bye og Georgiievska har fått prisen for sin danseglede og utmerkede prestasjoner både nasjonal og internasjonal i Boogie Woogie, med blant annet en verdensmestertittel fra Frankrike i 2017.

Fornøyd arrangørDet viktigste denne helgen var likevel Boogie Feet´s festivalen som ble arrangert for tredje gang, og ble avsluttet med musikk og dans i minneparken lørdag med påfølgende konsert på kvelden på Dombås samfunnshus. Festivalen startet 1. august med forskjellige kurs og blant annet tur til Grønsætra, og Olsen-Bye var fornøyd med avviklingen av arrangementet.

- Ja, det har gått veldig bra, og vi har fått inn mange internasjonale artister, både musikere og dansere. Vi håper det kan bli en tradisjon videre, nå som det er tredje gangen vi har dette, sier Olsen-Bye.

De forskjellige artistene var representert fra mange land i Europa, blant annet Sveits, Frankrike, Østerrike og Russland.

Spontan greieOlsen-Bye underviser til daglig som Boogie Woogie-instruktør i Norge og rundt om i Europa, og bestemte seg etter videregående for å satse fulltid på dans, og da dukket idéen om festivalen opp.

- Det var egentlig en spontan greie som jeg har utviklet sammen med LesjaDovre danseteam. Jeg møtte Tanya i 2015 og trente en god del da, men det var først etter videregående skole jeg bestemte meg. Første festivalen var i januar 2016, men vi prøver å få det til i starten av august de neste årene, som i år, forteller Olsen-Bye.

Celebert selskapOlsen-Bye og Georgiievska er i celebert selskap, da prisen bare er tildelt fire ganger tidligere, i 1995, 2010, 2012 og 2015, til Ivar Michal Ulekleiv, Hilde Katrine Engeli, Lise Granden Berg, Johanne Killi og Marcus Kleveland.

Tekst og foto:- Dan Gaute Korsvold