Hun forteller at på en liten plass som Dombås er det vanskelig å få det til å gå, og viser til at det er trenden over hele landet.

– Det er ikke nok omsetning til å drive butikken videre, selv om det går rundt, sier hun, og mener at det hadde økt omsetningen om de har hatt flere butikker tilknyttet senteret. Slik det er nå er kundegrunnlaget for lite.

Vorkinn har vært ansatt på butikken på Dombås senter siden de åpnet etter brannen for åtte år siden. Nå vet hun ikke hva hun skal gjøre videre, for på senhøsten blir hun arbeidsledig.

– Det er trist at ting blir langt ned. Dombås som tettsted trenger et utvalg av det folk trenger, både lokalbefolkningen og turistene, og så er det jo netthandelen som tar mer og mer over. Det er vanskelig å drive butikk på så små plasser, sier hun.

Hun synes hun har hatt en flott arbeidsplass, og synes det blir veldig tomt på senteret. I andre etasje blir det kun igjen frisør og apotek når skobutikken forsvinner, og flere lokaler står tomme. I resten av senteret er det matbutikk i første etasje og Nav i tredje.

Vorkinn tror flere kunne drevet butikk på senteret om ikke leieprisene hadde vært så høye.

Hun forteller at nærmeste skobutikk nå blir på Otta eller i Oppdal.