Det har vært en dag preget av å gjøre seg kjent på huset, med nye medarbeidere, og sette seg inn i systemet, med hjelp fra fungerende rådmann Øyvind Engen.

- Det har vært en hektisk dag. Det er jo en ny kommune for meg. Selv om jeg kjenner til Lesja fra før er det bare på overflaten, forteller Skaug.

Den første uken skal benyttes til å bli nærmere kjent med kommunen, hvor hun på tirsdag skal på rundreise sammen med ordfører Mariann Skotte. På de tre siste dagene skal hun tilbringe én i hver sektor: utdanning, helse og forvaltning. Deretter vil det bli tid for videre planlegging med ledermøter og lignende.

Ambisjoner- Min ambisjon er å ta Lesja litt videre. Det er jo ikke bare mitt ansvar, så min jobb vil bli å få alle med på det. Jeg har et godt grunnlag med mange gode ansatte, forteller Skaug.

Hun ønsker også å få fram det gode i Lesja, og ikke minst bidra til at kommunen kan gi gode tjenester, pluss det lille ekstra. Det er med en positiv innstilling Skaug går inn i den nye rollen, og sier det ikke er en jobb hun hadde søkt på om hun ikke ville ha den.

- Jeg ble veldig glad for å få jobben. Det var ikke en jobb jeg søkte på for å se om jeg kunne få den, men søkte fordi jeg ville ha den, forteller Skaug, som ikke tar det for gitt at hun ble tilbudt stillingen.

- Selv om jeg forlater verdens beste jobb, så er det fordi jeg alltid har lyst på noe mer, avslutter hun.

Kjent i LesjaSkaug har jobbet 5 år i Rauma kommune som utbyggingssjef, hvor hun ennå er bosatt i Isfjorden, men har hytte på Bjorli. Hun har derimot ikke sterke bånd til sitt nåværende bosted, og ser ikke bort i fra muligheten til å flytte til Lesja.

- Jeg tenker at det er ikke noe must å bo i Isfjorden, sier Skaug.

Hun har fulgt med på nabokommunen, Lesja, i flere år, og har tilbragt ferien sin der i sommer. I ferien har hun vært helt av, men har vært på flere turer i Lesja, og sett mye av naturne kommunen har å by på. Hun kommer dermed rett ut fra ferie og inn i ny jobb.

Bak seg har hun lagt mange år med relevant arbeidserfaring, og begynte i jordskifteretten som jordskiftedommer, en stilling hun hadde i 8 år. Hun har også jobbet som advokat for et privat firma, eiendomsforvalter i Molde KF, og i landdivisjonen i Statens Kartverk.