Det ble en spennende kamp, som til slutt endte i med seier på hjemmebane for guttene i Dombås G8, som vant 7-4 mot Lesja. Men en ekstra stor begivenhet var det fordi det er den første offisielle fotballkampen som ble holdt i den splitter nye hallen.

Endelig i mål- Dette er bra. Endelig er det aktivitet her, sier en fornøyd Njål Nyløkken, som har vært leder for prosjektet på vegne av fotballgruppa i Dombås IL.

Hallen var sto helt ferdig forrige søndag, og Old Boys-laget fikk æren av å legge den første treningsøkten til hallen. Prosessen har vært lang, da det helte begynte i sommeren 2010, ifølge Nyløkken.

Det hele startet med en idé, da det gikk opp for idrettslaget at det måtte gjøres noe med banen ute på Myra, for å bedre tilrettelegge til trening på vinteren.

- Vi fant etter hvert ut at til å forbedre forholdene fra oktober til april ble hallen løsningen, sier Nyløkken.

For de 17 fotballagene, med omtrent 200 spillere til sammen, betyr dette at de ikke lenger behøver å trene på is eller snø om vinteren, og får dermed et godt underlag som er godt isolert mot frost, samtidig som de slipper å tenke på vær og vind.

Aktiv ungdom- Det er en glede at ungdommen spiller fotball, har det gøy, og kan gjøre det med skikkelig grunnlag. Ingenting er bedre enn at vi greier å legge til rette for aktivitet, mener Nyløkken som ser på hallen som noe unektelig positivt.

Han setter også pris på det lille, men gode, næringslivet i bygda som har hjulpet til med sponsoravtaler for å kunne dekke kostnaden på 9 millioner kroner, inkludert moms.

Alt som er gjort som det trengs garanti på er gjort av profesjonelle, og Jan Haugen AS har stått for utgravingen og grunnarbeidet i underlaget. Jora Bygg og Laft har også vært med på prosjektet. Best Hall har satt opp selve hallen, og Unigrass har lagt kunstgress.

- Alt som kan gjørest på dugnad er gjort på dugnad, nevner Nyløkken, som gjennom sommeren har fått med seg firvillige på å skape underlaget med isolasjon som kunstgresset dekker til.

Det har vært mange timer med arbeid for fotballgruppa, med pengeinnsamling og planlegging, men etter hva Nyløkken kan fortelle så tyder det på at det var verdt det.

Den offisielle åpningen, med seremoni, blir 7. oktober.