- Det er observert mye aktivitet av korp i området og beitetilsyn har observert at det mangler flere lam, skriver landbruksrådgiver kommunen i sin søknad til Fylkesamannen i Oppland.

De skriver videre at det brukes kadaverhund i området, og skadefellingslaget Lesja vest vil benyttes i aksjonen.

Søknaden ble sendt til fylkesmannen torsdag forrige uke, som godkjente søknaden som gjelder skadefellingstillatelse på én jerv i deler av Lesja kommune. Tillatelsen gjelder fram til torsdag 23. august, klokken 12:00, og kommunen har ansvar for flelingsforsøket.

Per 22. august har jerven ennå ikke blitt tatt. og kommunen må søke etter forelengelse dersom de ikke rekker fristen.

Konkluderte med jervSNO påviste fire skader hvor de hadde konkludert med at det var jerv som hadde vært årsaken.

- På noen av de kunne vi konkludere med at det var jerv, mens noen var det bare igjen skinn og bein på, så der kunne vi ikke konkludere med noe, forteller Esben Bø i SNO. Bitt i nakken og knust nakkevirvel var tegn på at det var jerv som hadde vært på ferde.

Den ferskeste var to døgn gammel da den ble undersøkt tirsdag 14. august. Dette ble observert i området nord for og ved Ylsbotn i Heimfjellet beitelag på Lesjas nord-side.

Lite rovviltskader i årOle Knut Steinset i SNO kunne på onsdag, 22. august, melde at det har blitt meldt inn omtrent 16-17 tilfeller av beitedyr tatt av jerv i hele Oppland, hvor omtrent halvparten er fra Lesja.

Per 8. august var tapsomfanget etter jerv på kun 3 kadaver, av totalt 260 skadetilfeller meldt inn til SNO i hele Oppland.

- Det er typisk at vi ser økt aktivitet av jerv utover i august og i starten av september. Men det er fortsatt ganske lite, så vi håper det fortsetter slik. Dette gjelder også bare det som har blitt meldt inn til SNO, så det er noen mørketall vi ikker har oversikt over, forteller Steinset.

Sammenlignet med tidligere år ble det i 2015 meldt inn omtrent 80 skadetilfeller av jerv, nærmere 30 i 2016, og omtrent 10-15 i 2017, per 8. august.

I Dovre har det blitt dokumentert ett kadaver etter kongeørn og noen etter rev.