DLKMS ønsker velkommen

Dovre og Lesja Krigsminnesamling (DLKMS) opprettholder tradisjonen med nok en åpen dag, nå til helga.

Fra fjorårets åpne dag. Kristoffer Hole serverte kaffe fra feltkjøkkenet. En tradisjon som vil gjentas i år.   Foto: Arkiv

Krigsminner: Det er mye spennende å se inne på krigsminnesamlingen på Hinden leir.  

New Articles

På lørdag inviteres store og små inn på Hinden Leir, innerst på Jora Miljøstasjon. Da vil foreningen DLKMS holde åpent for alle som ønsker å ta turen innom for å kikke på den omfattende samlingen av krigsminner.

Auksjon og utlodning
På programmet står blant annet auksjon, hvor flere interessante gjenstadner vil auksjoneres bort.Inntektene fra auksjonen vil gå til restaurering av det gamle krigsflyet, Tiger Moth 145. Det blir også loddsalg, hvor hovedgevinsten vil være en 15 minutters flytur på Bjorli, i Fieseler Fi 156 Storch, den 8. august.

- Vi har kuttet ut den tradisjonelle auksjonsfirmaet, da mye av det vi har passer best å selge til fast pris, men vi kommer til å ha noen gjenstander med minstepris, der interesserte kan skrive seg på med bud over. Det er alt fra verktøy og sveiseapparater, til takstein og plomberte våpen gitt i gave  til auksjonen fra privatpersoner. Vi har også noen minnegjenstander fra Lesjaskogsvatnet som selges med håndgravert innskrift 25.04.1940, forteller styreleder i DLKMS, Rune Nørstegård, som oppfordrer folk til å komme.

Mye nytt og spennende
- Nytt i år er panservognen vår, som vi håper å kunne starte opp og kjøre med på lørdag. Ellers har vi laget egen utstiling om dovringen Simen Rudin. I år skal vi også steike pizza på tysk feltbakeri, dette er noe helt annet en det vi tidligere har brukt, som bare er et lite feltkjøkken. Det vi nå tar i bruk er på 4 hjul og det er fylt med glyserin som gir en veldig jevn og fin varme, sier Nørstegård.

Det blir også foredrag av historiker og tidligere Forsvarssjef Harald Sunde, og det vil bli mulighet for guidet omvisning på samlingen i løpet av dagen.