Togreisende spelemannslag

En spesiell togtur fra Oslo til Trondheim ga ekstraunderholdning på Hjerkinnhus.

Studentfelespill på Hjerkinnhus.  

New Articles

Onsdag stoppet 14 musikkglade studenter på Hjerkinn stasjon. De ventet på 200 studenter som skulle komme med toget fra Oslo.

I helgen er det en stor festival i Trondheim. ISFIT (Internasjonal studentfestival in Trondheim) med kommersielle artister og workshop med emigrasjon som tema.

Spellemannslaget stoppet en time på Hjerkinn å holdt en minikonsert inne på Hjerkinnhus mens de ventet på toget fra Oslo som skulle tilbake til Trondheim.  

- Vi skal skape en møteplass for studenter rundt om i hele verden. Det er hovedarenaen for studentenes fredspris. Prisen tilsvarer Nobels fredspris, der studenter har utmerket seg innen arbeid med menneskerettigheter, sier Sunniva Løwø i Snaustrinda spelemanslag.

Laget har 36 medlemmer, og 14 stilte på Hjerkinn som velkomstkomité. De skulle ta toget videre sammen med studentene til Trondheim å spille mellom seteradene, for å skape glede blant studentene.

 – Det kan bli utfordrende å spille på tog på grunn av støy og at toget er i bevegelse så vi må holde balansen, men det blir kjempegøy, sier Løwø. 

Laget har, som det seg hør og bør, en egen fane.