Sesongåpning i Italia:

Johanne én av sju utøvere i Modena

Norges Skiforbund Freeski har sendt sju utøvere til verdenscupåpningen i bigair i italienske Modena til helga, deriblant Johanne Killi fra Dombås i.l.

Johanne Killi er Italia på verdenscupåpningen i freeski.  Foto: Christoffer Schach/Freeski-landslaget

New Articles

Hun forteller til Vigga at hun har fått kjørt mye på ski den siste tiden og at formen ser fin ut. Det norske freeskilandslaget har ladet opp til verdenscupåpningen i østerrikske Hintertux den siste tiden.

– Dessverre har vi vært preget av veldig mye vind de siste treningsoppholdene, noe som har gjort at jeg ikke har fått trent så mye som jeg hadde tenkt, sier hun.

Dårlig værmelding

I dag, torsdag, hadde de sin første trening i Modena. Og dombåsjenta sier det blir spennende å se hvordan hoppet er og hvilke triks hun kan gjøre.
– Dessverre er det meldt en del regn i Modena fremover, noe som kan gjøre at vi mister en del trening, og at kvalifiseringen blir kanskje flytter tidligere enn planlagt.

En til fra samme grend

Petter Ulsletten, også fra Dovre, er en av to som utgjør det norske støtteapparatet i forbindelse med verdenscupåpningen i Italia. Så av den lille forsamlingen fra Norge er det med to fra den lille grenda Ulekleiv.
– Det er kjempegøy å ha med Petter i støtteapparatet. Han er veldig dyktig, sier Johanne.

Petter forteller at det har blitt en ganske stor omveltning i livet hans nå.

– Jeg har tatt valget om å slutte med konkurranse på grunn av forskjellige ting. Jeg har slitt endel med kroppen, og av litt på grunn av endringer i konkurransesystemet, som gjorde det vanskelig for meg å satse videre etter skaden i januar. Jeg fikk muligheten til å bli med Marcus Kleveland som filmer i vinter, så da ble det en fin overgang, forteller han.

Dermed får han fortsatt være med i miljøet, og møte alle de bra menneskene han har blitt venner med, sagt med hans egne ord.

– Og jeg får fremdeles kjørt litt ski. Og nå som Luke tredde av som landslagstrener ble jeg ringt, noe som er veldig morro. Jeg hadde tid til å være med som en midlertidig løsning i to uker, så nå har vi vært i en uke i Hintertux, og nå er vi på verdenscup i Modena, sier han.

Han forteller at han kunne hatt muligheten til å bli med mer som trener i vinter men at tiden ikke strekker til.

– Jeg kommer til å være med mer om det skulle bli tidspunkt hvor jeg kan. Det er en spennende tid, og jeg gleder meg til å se hva som skjer fremover, sier han til Vigga.

Petter Ulsletten er med i støtteapparatet til freeskilandslaget.  Foto: privat

Finale søndag

Det er fem menn og to kvinner i den norske troppen til freeskiåpningen. Det er offisiell trening torsdag og fredag i Italia, mens det er både kvalifisering og finale søndag. Finalen blir sendt direkte på NRK om ettermiddagen.

Det norske laget i Modena består foruten Johanne Killi av Sandra Eie, Bærums Skiklub, Øystein Bråten, Torpo IL, Birk Ruud, Bærums Skiklub, Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub, Christian Nummedal, Hakadal IL og Sebastian Schjerve, Namsos IL.