Lesja - et kjerneområde for rosemaling i Norge

Lesjamåling er et kjent begrep innen rosemalingskunsten. Lesja historielag gir neste måned ut bok om dette og de mange kunstnerne bak begrepet.

Odd Reidar Hole (t.v.) og Oddvar Romundset på hver sin side av stueskapet som Hans Gunnarson Jenstad malte på oppdrag av Nordigard Belle, og som nå står i Bellestugu på museet på Lesja. Bak Romundset ser en også en dør som er malt over. Et felt viser en tidligere dekor. Hole og Romundset har til sammen vært 20 år som ledere av historielaget.  Foto: Anne Marie Aa

New Articles

Odd Reidar Hole, tidligere leder av Lesja Historielag, har sammen med konservator ved kulturhistorisk avdeling på Maihaugen, Kåre Hosar, og tidligere førstekoservator ved Maihaugen, Tord Buggeland, forfattet boka som Lesja historielag gir ut før jul.