Kraftige vindkast på Dombås i natt

Torsdag kveld og natt til fredag 3. januar opplevde Lesja og Dovre kraftige vindkast.

Ett (av trolig flere) tre ble tatt av vinden i et boligfelt på Dombås sent torsdag kveld.  Foto: Simen Rudiløkken

New Articles

Det kraftigste vindkastet ble målt på Dombås ved midnatt på 34,4 m/s ifølge Yr.no sin historikk. Vinden ble på samme tid målt til 20,4 m/s og klassifiseres som sterk kuling på Beauforts skala, 0,4 m/s under det som kan klassifiseres som liten storm. En vindhastighet på 32,7 m/s eller mer klassifiseres som orkan.

På Bjorli ble vindhastigheten målt på sitt høyeste rundt klokken 18:00 torsdag kveld, på 10,2 m/s. Kraftigste vindkast var på 24,4 m/s.

Dovreskogen opplevde en vindhastighet på 11,5 m/s rundt klokken 20:00, hvor det kraftigste vindkastet ble målt til 18,1 m/s. Vindhastigheten nådde nesten opp til gårsdagens toppnivå i morgentimene på fredag, hvor den ble målt til 11,4 m/s.

På Hjerkinn ble vinden målt til 15,5 m/s på sitt høyeste rundt klokken 16:00 på torsdag ettermiddag, men roet seg fort ned i løpet av kvelden. I motsetning til andre fjelloverganger i distriktet ble E6 over Dovrefjell holdt åpen i løpet av natten.