Feier Hilde Heimdahl (37) er godt i gang med tilsynet av hyttepipene

I løpet av åtte år regner hun med å ha besøkt alle de 3500 hyttene og fritidsboligene hun skal sjekke i Lesja og Dovre.

Feiersvenn: Hilde Heimdahl har 3500 hytte- og fritidseiendommer som hun skal feie og ha tilsyn med i Lesja og Dovre.  Foto: Anne Marie Aa

New Articles

Den eldste historien som kan spores er tilbake til England på begynnelsen av 1700-tallet. Da ble fattigunger helt ned til 4-årsalderen satt til å feie skorsteinene. Disse barna stod nederst på rangstigen og ble sjeldent gamle. I dag er historien en helt annen, barnearbeid er det slutt på, og selv om yrket fremdeles er mannsdominert finnes det en og annen kvinnelig feier. I Lesja og Dovre har vi en av sjeldenhetene, en solid utdannet feierinne om vi kan kalle henne det.