Jubileumstur med lokale poststempler

Posten er med når Dovrebanen feirer hundreårsjubileum med jubileumstur fra Dombås til Trondheim 17. og 18. september.
New Articles

Posten har alltid vært en viktig del av Dovrebanen. Helt til moderne tid har togene hatt en egen postvogn, der brev og pakker har blitt sortert og utvekslet på stasjonene langs ruten.

I april ga Posten ut to frimerker til Dovrebanens 100-årsjubileum. Til jubileumsturen er disse satt på en egen konvolutt som er stemplet med stempel for hver stasjon underveis. Alle stemplene viser materiell som har gått på Dovrebanen.

Konvolutt: Jubileumsturen: Damplokomotiv, type 26. 

På hver stasjon

Posten er til stede på hver stasjon langs jubileumsturen. Her kan du sikre deg konvolutten fra nettopp ditt sted. I tillegg til stemplene nedenfor er det laget til Berkåk, Støren og Trondheim også, melder pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen.

For Berkåk er motivet Berkåk diesellokomotiv, type Di3 og anleggsarbeidere. på Støren er det motorvogn, type 86 og Støren kirke, mens det for Trondheim er damplokomotiv fra åpningen i 1921 og Nidarosdomen.


Dombås: Elektrisk lokomotiv, type 14 foran Dombås stasjon 

Hjerkinn: Damplokomotivet Dovregubben foran Snøhetta. 

Oppdal: Dovreekspressen og moskus.