Av Anne Marie Bryggen, stolt homofil Lesjing

Da jeg var så heldig å finne verdens fineste kjæreste, som tilfeldigvis var av samme kjønn, var dette aldri bekymringsfullt for meg. Jeg er en av de heldige som aldri har hatt en "ut av skapet" samtale, fordi jeg aldri har følt at det var noe skap jeg måtte ut av. Jeg kunne stolt meddele til omverdenen at jeg har fått meg kjæreste.

I min familie ble det store temaet som ventet: Hvor skulle jeg feire jul? Når det var fastslått at julefeiringen fortsatt skulle foregå som normalt ble dette forholdet ønsket kjært velkommen - som alle aldre forhold i familien.

Det at dette skulle være en helt naturlig prosess for meg har jeg å takke homofile som tidligere har kjempet frem våre rettigheter. Det har aldri vært bedt om at vi skal ha flere rettigheter enn andre. Kun at vi skal få leve i våre forhold som alle andre - få samme respekt, hverken mer eller mindre.

Det å være homofil i Lesja har for meg ikke vært et tema frem til nå nylig. Det er første gangen jeg kjenner på vonde følelser og det kun på grunn av en enkelt mann. At dette er kommunedirektøren i min egen kommune, er forferdelig skuffende.

Jeg har alltid likt å fokusere på det positive i situasjoner, og i denne saken må jeg trekke frem bygdefolket. Jeg blir både stolt av og enda mer glad i bygda mi når jeg ser hvor fort reaksjonene kommer på uttalelsene til kommunedirektøren.

Det at hele bygda står opp for homofile og kjemper saken sammen med oss, og viser at slike grunnleggende dårlige holdninger ikke har en plass i vårt samfunn er beviset på at vi er kommet lenger i Lesja en det som uttrykkes fra en enkelt person i media. Det viser også at Lesja er en plass for mangfold, likeverd og respekt.

Som følge av denne saken tenker jeg at jeg er både heldig og naiv. Jeg har vært heldig som har møtt så lite fordommer, og naiv fordi jeg har glemt at de er der. Til slutt en liten hilsen til kommunedirektør Frank Westad som har fått frem engasjementet mitt. Det er helt klart og tydelig at jeg må vise meg frem som homofil, så alle får se at det ikke er hverken farlig, stygt eller skummelt! Dette gjør jeg ikke for meg selv, men for alle andre som sitter der ute og føler på utrygghet og usikkerhet rundt det å elske den man vil.