Av K.L., Loring

Da vi var guttunger, sånn 12-13 år i siste del av 50-tallet, hendte det at jeg og et par kamerater tok middagstoget til Dombås. Vi hadde fri fra skolen annenhver dag den gangen.

Det var mange reisende med gamle dampen, før dieselen overtok. Først var vi innom restauranten på stasjonen for å kjøpe oss en buljongkopp. Etter en liten spasertur ned fra stasjonen, stakk vi innom Nordrumkafeen. Der tok vi noen runder på flipperspillet og ishockeyspillet. Vi hadde vel spart opp noen grunker, eller fått litt ekstra hjemme.

Kanskje stakk vi innom Frichkafeen der riksvei 50 svingte seg opp bakken mot Trondheim. I kafeen var det 5-øres knipsekasse i inngangen. Noen ganger vant vi en del. 5-øringene raste ned, og da sluttet vi. Vi måtte jo ha litt for å kaste på stikka.

I Bonkekiosken var det godteri å få kjøpt. Men et sted måtte vi absolutt innom, Bokhandelen. Der var det blad av alle slag. Vi var mest interessert i cowboyhelter og tegneserier. Det var texas m/ Buck Jones, Kit Carson, Dick Djerv og Billy Boy. Præriebladet m/ Dave Crockett, Wild Vest m/ Kaptein Miki, Windy og Salasso, Roy Rogers og hesten Trigger og Jukan. Husker også seriemagasinet m/ Durango Kid, Western og Cowboy.

Vi kjøpte oss et par blad som vi kikket på i på kveldstoget hjem igjen. Det er sikkert mange som husker disse tegneseriene. Vi samlet på dem også. Ser at nye eiere skal få nytt liv i den. Ja dette var en liten historie fra gamledager. Artig å tenke tilbake.