Av regionskoordinator Kristin Tepstad Eide og biskop Ole Kristian Bonden.

Takket være lang erfaring og godt lokalt samarbeid er Kirkens Nødhjelp raskt på plass når katastrofen rammer.

For at Kirkens Nødhjelp skal kunne bidra, samler konfirmanter og andre i lokalkirka inn penger før påske hvert år. Fasteaksjonen gjør det mulig å gi håp og livsviktig hjelp til folk på flukt og i krise. Det er ikke bare i Syria og Tyrkia folk trenger akutt hjelp. Folk i Ukraina er hardt ramma av krig, i Somalia er det tørke og i Pakistan flom.

Fasteaksjonen bidrar til å gi hjelp der det brenner akkurat nå, og bidrar også til å forandre liv på lengre sikt. Årets aksjon har tittelen Håp i en dråpe vann. Et håp som faktisk begynner med en dråpe vann. Vann kan endre en landsby og et liv.

Slik var det for femten år gamle Deodata Julius. Hun fikk livet endret da landsbyen hennes Goje i Tanzania fikk brønn. Tidligere brukte Deodata seks timer hver dag til å hente vann til familien sin. Det var tungt arbeid og alltid var hun trøtt og sliten. Skolen kom i andre rekke, og i likhet med mange av de andre jentene i landsbyen, ble pulten til Deodata ofte stående tom. Elevene kom tilbake til klasserommet da landsbyen fikk brønn.

Tenåringen kan nå konsentrere seg om skole og lekser, og drømmer om å bli lege. Tilgang til rent vann har også ført til en markant nedgang i vannbårne sykdommer i landsbyen.

Gjennom Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 26. – 28. mars bidrar konfirmanter, frivillige og givere til å redde og forandre liv.

Da kan du og jeg også bidra til å utgjøre en forskjell, til hjelp for de som trenger det mest, og en hjelp som også kan få langsiktig virkning.

Fasteaksjonen gir håp i en urolig tid.

Regionskoordinator Kristin Tepstad Eide. Foto: Håvard Bjelland/Kirkens Nødhjelp

Takk for ditt bidrag: https://www.fasteaksjonen.no/

Biskop Ole Kristian Bonden

Kristin Tepstad Eide, regionskoordinator, Kirkens nødhjelp