Felt på veg til å angripe

Ulven i Lesja var på tur tilbake til samme jorde.

Ulven som har vært på ferde i Lesja er nå stoppet. (foto: Statens Naturoppsyn) 

Statens Naturoppsyn (SNO) skal nå undersøke ulvetispa. (foto: Astrid Kvam Helset) 

Nyheter

Det var et skadefellingslag fra Lesja kommune på fem personer som satt på post i nærheten av jordet der ulven hadde vært på ferde. Klokka 01.05 falt ulvetispa på 36 kilo. Da hadde den kommet inn på innmark, på jordet ved siden av de beitende sauene.


To søyer drept på to netter

To søyer er drept på to netter på Joramo.

Det er grunn til å tro at den var på veg til å å angripe flere sauer. Det var tidligere prøvde rovviltsporing med hund, med to forskjellige ekvipasjer, uten resultat. Derfor valgte de denne natta å plassere seg på post ved det aktuelle jordet. Sauebonden har fulgt nøye med på sauene sine etter det første angrepet.

Natt til tirsdag, da den andre søya ble drept, lå alle sauene i ro klokka halv ett. Klokka to lå fortsatt sauene i ro, bortsett fra ei søye som da lå drept lengre ned på jordet. Det er nå ingen grunn til å mistenke at det er flere ulver i området.