Dramatikk for Håkenstad

Omskyting for lesjaskytteren.

Ikke som planlagt for Håkenstad. (Skjermdump:nrk.no) 

Som eneste deltager i Åpen Klasse ble det klar klasseseier for Leif Arne Grytten.  

Nyheter

- Jeg skjøt ingen ener, det er jeg jeg sikker på, sa lesjaskytter Odd Sverre Håkenstad til NRK etter at han hadde vært i ilden på baneskytingen under Landsskytterstevnet i Øverbygd i Målselv. Da anvisningene kom etter stående skyting var det registrert en ener på Håkenstads skive. Han protesterte, og fikk skyte siste skuddet om igjen. Da fikk han en tier. Håkenstad følte dette ødela for resten av skytingen.

- Jeg klarte ikke å roe meg ned til knestående og 10-skudden. Det var ergerlig, sa Håkenstad til statskanalen.

Med en ener fra stående skyting endte han opp med 229 poeng.

Nå får han altså skyte sine to siste serier på nytt, med dagens siste lag.

Assisterende generalsekretær i Det Frivillige Skyttervesen, Terje Vestvik, sier skiva skulle sjekkes.

- Jeg er nok ganske sikker på at vi finner det skuddet, sa han til NRK.

Det gjorde de ikke.

Håkenstad var med i et sterkt lag, her fant vi blant annet fjorårets skytterdronning, Eileen Torp, og tidligere skytterkonge Kristoffer Sandvoll.

Hvem som blir konge- eller dronning blir klart fredag.

Mange i ilden

Tom Kappelslåen var også med på et veldig sterkt lag med mange gode skyttere. Det var lenge knyttet spenning til Skjåk-skytteren Tor Gaute Jøingsli. Han hadde en sterk innskyting, men endte med 243 og kom ikke med på kongelaget. Daniel Sørli utmerket seg tidlig som best i laget og endte suveren med 248, og plass på kongelaget, Kappelslåen gikk ut av standplass med 226 poeng.

De tre veteranene som skyter i klasse V73 har også vært i aksjon på banen. Odd Dalum fikk 246 på sin baneskyting, Magnar Torsgård fikk et resultat på 243 og Helge Tøndevoldshagen 247. Ingen av dem gode nok til å bli premiert.

Ferdig for i år

Både Leif Arne Grytten og Lars-Sverre Svendsgard fra Dovre og Dovreskog skytterlag var onsdag ute i felten. Grytten med et resultat på 18/8, Svendsgard med 24/12. Live Svendsgard fikk gode 29/11 i felten tirsdag.

- Lars Sverre Svendsgard rakk ikke helt opp i år. Minneskyting ga fine 58 poeng, men Junior er en tøff klasse så han ble nr 140 av 207. Med 24 treff og 12 indre havna han enda lenger ned i flokken på selve feltrunden, sier Grytten

Selv fikk Grytten gode 56 poeng på minneskytinga.

- Feltrunde på 18 treff og 8 indre er herved ferdig analysert og glemt. Stangskyting til 13 treff og felthurtig på 15,91 er mer en godkjent, sier han.