Håkenstad med rekord i nytt forøk

Fikk skyte på nytt etter skivefeil.

Håkenstads skyting ble vist på skjermen. (Skjermdump:nrk.no) 

Nyheter

Det var ingen skivebom, men en skivefeil som gjorde at Odd Sverre Håkenstad fra Lesja skytterlag måtte ikle seg skytehabiten for annen gang for å gjøre en innsats på banen. Han klarte å finne roen såpass at han klarte ny personlig rekord, selv med bare et kvarters frist med å komme seg til opprop til dagens siste lag.

Protest

Da anvisningen etter knestående i det første forsøket kom var det en ener på skiva. Det var feil, mente Håkenstad. Han fikk skyte opp igjen skuddet, og fikk en tier. I etterkant ble det lagt inn protest, og Håkenstad fikk skyte tiskudden og sin stående serie på nytt.

- Jeg skjøt ingen ener, det er jeg jeg sikker på, sa lesjaskytter Odd Sverre Håkenstad til NRK etter det første forsøket. Håkenstad følte dette ødela for resten av skytingen.

- Jeg klarte ikke å roe meg ned til knestående og 10-skudden. Det var ergerlig, sa Håkenstad til statskanalen.

Første gang

Assisterende generalsekretær i Det Frivillige Skyttervesen, Terje Vestvik, var sikker på at vi finner det skuddet. Skiva ble sjekket, og skuddet ble ikke funnet.

Terje Vestvik i Det Frivillige Skyttervesen (DFS) var svært overrasket over dette.

- Det har vært fyrt av 1,5 millioner skudd på slike skiver siden 2001, og det er første gang at dette har skjedd, sier Vestvik.

De mener feilen har skjedd da Håkenstad fyrte av en skudd akkurat samtidig som skytteren på skiven ved siden av. Håkenstad fikk skyte sine skudd fra og med stående serie med dagens siste lag.

- Det ble en del uro på standplass i forbindelse med dette, så vi synes det er en fin gest, sa Vestvik.

Ny pers

Håkenstad brukte sin nye sjanse godt, og fikk tilslutt 245 poeng. Det er det beste resultatet han har hatt noen gang under et Landsskytterstevne. Det er samme poengsum som Peter Sørli, sistemann på Kongelaget.

- Han hadde flere innertreff enn meg. Jeg er godt fornøyd, dette er det beste jeg har prestert på et Landsskytterstevne noen gang, sa Håkenstad etter andregangs skyting.