Ble filmet på Fron

Vogntoget som kjørte i grøfta på E136 på Lora, ble trolig fanget på film på E6 ved Sør-Fron.

Stillbilde fra videoen. Vogntoget kjører nesten av vegen, men kommer seg inn på vegen igjen, og fortsetter ferden.  

Nyheter

En video var publisert søndag av en ukjent bruker på Youtube. Videoen viser en nesten-ulykke, med det som trolig er samme vogntog som kjørte i grøfta på Lora søndag ettermiddag.

Videoen er filmet fra dashbordet til et annet vogntog, og har i skrivende stund over 6300 visninger. Brukeren som har lagt ut filmen har flere videoer som er filmet fra dashbordet i et vogntog. Videoen er trolig tatt opp like før kl. 16.00 søndag.

Flere vitner

Politiet opplyser at videoen knyttes opp mot hendelsen på Lora, og vil bli brukt som bevismateriale.  Politiet har også fått inn en annen observasjon fra Lillehammer, trolig av samme vogntog.

– Vi kan ikke si for sikkert om det er den samme bilen, men det er veldig bra at publikum følger med. Og video er spesielt bra, sier politibetjent Line Løkken hos Lom lensmannskontor.


Mistanke om høy promille

Sjåføren stakk til skogs etter ulykken.

Politiet i Ottadalen etterforsker saken i samarbeid med politiet på Lillehammer. Sjåføren, en 59 år gammel mann fra Polen ble fraktet til arresten på Lillehammer søndag ettermiddag. Han er mistenkt for å ha kjørt med høy promille, og det er tatt blodprøver av mannen.

Etter ulykken stakk mannen fra ulykkestedet, og ble funnet av lokalt brannmannskap etter et par timer.

Mandag informerte politifullmektig Jane Lundstadsveen om at det er tatt ut tiltale mot sjåføren for uaktsom kjøring og promillekjøring.

Vogntoget var lastet med papp, og lasten veide cirka 15 tonn. Bilen regnes som totalvrak, og transportselskapet har sendt et nytt vogntog for å hente lasten på Lora.