Sporty service i 95 år

Bengt Fasteraune gav påskeegget sitt til Jo Holum Sportservice på Dombås.

Påskeegg fra ordførerne Vigga har utfordret ordførerne i Lesja og Dovre til å gi hvert sitt påskeegg til noen de mener utgjør en forskjell for bygda i påsken. Ordfører i Dovre, Bengt Fasteraune (t.h) ønsket å gi sitt til Jo Holum Sportsservice. F.v.: daglig leder Andreas Holum, Ole Johan Steinvik og Gunnar Råtrø. 

Påskeegg fra ordførerne

Som et hyggelig stunt før påske har Vigga utfordret ordførerne i Lesja og Dovre til å gi hvert sitt påskeegg til en person, et lag, forening eller bedrift som de synes gjør en ekstra innsats for å øke trivselen, eller yter ekstra service i påsken for tilreisende og innbyggere. Ordførerne har valgt kandidater selv, Vigga har sponset med påskeegg.

Eget verksted Gunnar Råtrø (t.h.) har nok å gjøre på verkstedet gjennom året. Nå går det i både ski og sykkel i en mellomperiode før vinteren slipper taket. 

Nyheter

Dovreordføreren mener at sportsbutikken utgjør en for- skjell både for innbyggere og tilreisende.

– Det er mange som kunne fått et slikt påskeegg. Men det at en har en lokal sportsbutikk, som har et verksted og kan hjelpe til med ulike ting, i blant utenom åpningstid, det tror jeg betyr mye for turist-ene som kommer hit, sier Fasteraune.

Andreas Holum er fjerde generasjon driver av butikken. Han har to faste ansatte pluss ekstrahjelper og sesongarbeidere. Han setter stor pris på oppmerksomheten fra Faster-aune.

– Påsken er en av de viktigste ukene i året, forteller han.

Selv om påska er sein i år, tror Holum det er mer snø her enn mange andre steder i landet.

– Og det er alltid skispor å gå i, supplerer Fasteraune.

Holum forteller at også truger er i vinden for tiden.

Nisjebutikk

På verkstedet bestreber de seg på å fikse det meste, og kommer gjerne med noen «Petter Smart»-løsninger om det behøves.

– Det at det blir gjort noe, og at en får et svar, tror jeg betyr mye for både påskegjestene og oss som bor her, sier Fasteraune, og refererer til en påske da han fikk selv fikk god hjelp med en knekt ski «uti bua».

Han sammenligner butikker som yter slik verksted-service med små nisjebutikker med for eksempel lokalmat, og tror at mange kan foretrekke det foran større varehus.

– Vi har mange trofaste kunder, både lokalt og blant de tilreisende i bygda. Jeg må få sende en takk til dem også, sier Holum.

– Vi trenger butikker lokalt, men det er viktig at folk benytter seg av dem, sier Faster- aune.