Tragedien på Lesjaskog

Dagene for 60 år siden sitter som brent i minnet. Ikke bare for folk fra Lesjaskog, men fra hele landet.

Båren med ett av barna fraktes ned fra fjellet. Letemannskapene følger stille bak. Bildebladet NÅs fotograf Bjørn Fjørtoft var med da letemannskapene fant Berit under snøen. Alle bildene i denne reportasjen er tatt av Fjørtoft, er hentet fra NÅ, 14.desember 1957. Fjørtofts bilder ligger nå i Riksarkivet.  Foto: Bjørn Fjørtoft

Nyheter

Fredag 22. november 1957 var en helt vanlig dag på Lesjaskog. Lik som alle andre dager i november. Verden var opptatt av at Sovjetunionen nylig hadde skutt opp romraketten Sputnik 2 med hunden Laika ombord. Bare et par måneder tidligere hadde Kong Haakon dødd, og Olav hadde overtatt som konge i Norge. Einar Gerhardsen hadde blitt gjenvalgt som statsminister, og på hitlistene herjet Elvis Presley. Denne dagen var det svak vind, og noen minusgrader. Vinteren hadde ikke gjort sitt inntog for fullt, snøen hadde ikke kommet enda. Det var bare et rimlag på bakken. På ettermiddagen kom snøbygene.