Blueskveld på Dombås

Det blir blåe toner på Tyst førstkommende lørdag.

Det lokale bandet Blåways spiller på Tyst lørdag.  Foto: privat

Nyheter

Først blir det konsert på storskjerm med en av tidenes største gitarister, Stevie Ray Vaughan - Live at the El Mocambo.

Lokalt band

Etterpå vil det lokale bandet Blåways spille til inntekt for Norddalen Blues & Rock Klubb. Blåways består av Anders Olsen på gitar/vokal, Jon Rune Slette på bass, Mattis Sørum på gitar/vokal og Rune Ulen på trommer.

Bluesklubb

– Bluesklubben skal arrangeres første lørdag hver måned, med oppstart i februar. Det blir en kveld med noen faste programposter, der vi ønsker å starte kvelden med Åpen Scene, der unge får komme og vise fram noe de driver med, forteller Mattis Sørum.

Det kan være musikk, håndverk, visuell kunst og dans, generelt alt innen kulturfeltet.

– Så fortsetter kvelden med en forhåndsannonsert konsertbegivenhet på storskjerm. Etter det kommer live-delen av kvelden. Her vil Blåways dele på spilling med kveldens gjesteband. Hvor mye Blåways spiller vil avhenge av hvor mye gjesten spiller, det er de som er hovedartist. Vi har booket frem til og med mai nå, så det blir bra, sier han.

Jamming

Det blir også muligheter for jam-session i løpet av kvelden.

– Vi kommer til å utfordre både aktive og folk som trenger å blåse støvet av instrumentet til å komme på det. Forhåpentligvis går det av seg selv etterhvert, sier Sørum.

Grunntanken med konseptet de håper å få til er en kveld med lav terskel, trivelig varm atmosfære, og mye tullprat mellom scene og bordene.

– I hvertfall når husbandet står der, smiler Sørum.

Planen er å avslutte i juni med en større artist om økonomien tillater det. Da utvides det med stortelt på parkeringsplassen som knyttes sammen med Tyst.