LAN på Lesjaskog

Spilling er sosialt - Lesja ungdomsråd har arrangert spillkveld med stor suksess

Bendik Sneve og kameratene syns det er sosialt og gøy å spille sammen. 

Nyheter

LAN betyr lokalt nettverk. Et lokalt nettverk brukes til transport av data mellom datamaskiner og andre enheter i nettverket.

Nettverket er av begrenset omfang, og vanligvis begrenset til samme bygning. I denne sammenheng Lesjaskog skule, spredt på flere forskjellige oppholdsrom.

30 ungdommer

Ungdomsrådet har arrangert LAN i flere år, og før det var det filmkveld og lignende med overnatting.

– I fjor var det rekordhøy deltakelse med hele 50 ungdommer, men 30 er bra det også, sier Janne Sæternes, som er ansvarlig voksen.

Her møtes de for å spille dataspill, og bedrive ulike aktiviteter rundt om i bygget. Gymsalen og kantinen var åpne, så ungdommene hadde stor boltreplass.

– Underholdende og artig

Joakim H. Nordsletten er nestleder i ungdomsrådet og bruker all fritiden sin på dataspill.

– Man må ikke ha med egen data, da skolen låner ut til dem som ønsker det. Det er underholdende og artig å spille, og ekstra artig når du ser den du spiller mot på ekte, sier Joakim.

Av dataspill er det «Fortnite» og «Forza motorsport 7» som er mest populært.

Bendik Sneve spiller mot kameratene Adrian Sønstebø og Jens Per Arne Sætrenes Einbu, og syns det er sosialt og gøy å lane på skolen.

Therese Nyøygard, Ingri Furuheim og Marita Brækken er tre av åtte jenter som er med på lan. 

 

Åtte jenter

På Lesjaskog var det åtte jenter, deriblant venninnene Therese Nyøygard, Marita Brækken og Ingri Furuheim. De tre jentene sitter i ungdomsrådet og er med og arrangerer lanet.

– Å være jente blant så mange gutter er ikke noe problem, vi har det veldig gøy sammen, sier Therese.

Det var god stemning, positiv energi, fnising og knising i hvert eneste rom, så det ble nok en morsom kveld for ungdommene på Lesjaskog skole denne fredagen.