– Meld fra om noe skjer

Brannsjef Åge Tøndevoldshagen oppfordrer til å følge med og melde fra om hendelser i forbindelse med flommen.

Små bekker vokser fort, og kan ødelegge veger. Brannsjef Åge Tøndevoldshagen oppfordrer alle til å følge godt med.  

Nyheter

– Vannet flommer og vi går inn i et spennende døgn - det mangler noen centimeter til vi er på 1995 nivå. Det er veldig fint dersom folk melder her om potensielle utfordringer.

Dette kan være vann på avveie, bekker som er på tur til å flomme over, veier som er på tur til å bli vasket over, trussel mot bygninger, nett/strøm som faller ut, eldre som trenger en hjelpende hånd også videre, skriver Tøndevoldshagen på Facebook-siden Krisehendelser i Lesja og Dovre.

Ved Bjorli skisenter var det stor oversvømmelse torsdag kveld.  

 

Bruk øynene

Tøndevoldshagen oppfordrer alle til å ta en ekstra titt på bekker og stikkrenner rundt seg, og melde fra så tidlig som mulig dersom det er grunn til bekymring.

– Meld fra hvis du begynner å føle deg usikker på hva som skjer videre og hva du skal gjøre. Det er bedre å melde fra tidlig, enn hvis det er helt akutt, sier Tøndevoldshagen.

Han håper også folk har en tanke for dem rundt seg, som gammel tante eller en eldre nabo de kan følge med på vegen til og ha kontakt med.

– For dem med trygghetsalarm blir det utfordrende om strømmen og nettet faller ut, sier han.

På dagtid er det kommunene som skal varsles om eventuelle hendelser. På kveldstid teknisk vakt.

Ingen krisestab per nå

Slik situasjonen er nå følger beredskapsetatene og tekniske vakter nøye med. I Sel har de satt krisestab på grunn av situasjonen, i Lesja og Dovre har de ikke vurdert dette enda.