Nyåpning på 17. mai

Det nyåpnede Dombås Gjestehus i Fjellvegen ønsker velkommen til 17. mai-feiring med buffét for å markere åpningen av den nye restauranten.

Dombås Gjestehus: Det nyåpnede vandrehjemmet i Fjellvegen feirer 17. mai med åpning av ny restaurant i lokalet. 

Nyheter

Dombås Gjestehus ble åpnet i påsken av Gang Shu Wang, som siden da har jobbet ytterligere med å renovere restauranten i bygget, noe som har tatt ekstra tid på grunn av godkjennelser fra kommunen og mattilsyenet.

Feirer med åpning
Nå er restauranten endelig klar til å åpnes, og det skal markeres med 17. mai-feiring. Det vil være buffet med middag på selve nasjonaldagen, hvor Wang kan by på diverse retter med kylling, biff, svin og sushi.

Han håper på bra oppmøte og har store forventninger til dagen, og sier han har plass til omtrent 50 gjester inne i restauranten, i tillegg til uteservering. Han håper den blir godt mottatt, og krysser fingrene for god trafikk på 17. mai.

Gammelt bygg
Bygget som Dombås Gjestehus befinner seg i har en lang historie som stammer tilbake til krigen. Det ble lenge benyttet som vandrehjem, men ble sist brukt som asylmottak, som ble lagt ned i 2016.

Det ble etter hvert kjøpt opp av Gang Shu Wang, som har  brukt det siste halvåret på å pusse opp store deler av bygningen, og benytter nå lokalet som gjestehus nok en gang.

Restauranten er nylig renovert, og det vil fra nå av være mulighet til å kjøpe seg frokost og middag der. Wang har allerede etablert to restauranter tidligere. Én i Åndalsnes, hvor han er bosatt, som han driver i tillegg til Dombås Gjestehus. Den andre var i  Oppdal, men  han sa fra seg leien da det ble for mye å gjøre, forteller han.

Planlagt lenge
Gang Shu Wang hadde lenge planer om å åpne restauranten da han kjøpte bygget i fjor.

Det var alltid en del av planen å åpne restaurant, i tillegg til å drive gjestehus, bekrefter han. Men selv om gjestehuset har stått åpent for besøkende en god stund allerede, tok det litt lengre tid med å få restauranten på banen.

Den lengre etablerings­prosessen skyldes nemlig behov for flere godkjennelser fra kommunen, og ikke minst mattilsynet, om å drive restaurant og skaffe seg skjenkebevilgning, forteller eieren.

Wang derimot stolt over å kunne erklære restauranten for åpen fra og med 17. mai.