Sakte-ferie

Tross tyveri underveis, er Solveig Andersen fast bestemt på å nyte sin årlige ferietur til fulle.

Solveig Andersen er ute på sin årlige sakte-ferie, i en Minicrosser Cabin. Og det norske flagget er på plass.  Foto: Monica Hjelle

Nyheter

I sin Minicrosser Cabin har den tøffe damen fra Bagn i Valdres lagt ut på en to måneder lang reise. Første mål er Trondheim.

– Det er disse turene jeg lever for, forteller hun, da Vigga treffer henne ved Dovreskogen gjestegård lørdag morgen.

To hjerneslag

Det er åttende sommer på rad hun legger ut på tur.

– Bortsett fra ett år, da jeg fikk det andre slaget mitt, forklarer hun.

Andersen har nemlig hatt to hjerneslag, og jobbet seg gjennom tøffe rehabiliteringer.

– Jeg har vært lam i hele høyre siden, og var uten språk i seks måneder. Men jeg har trent meg tilbake, med god assistanse, og så var det nok en fordel at jeg jeg hadde vært fjellklatrer før, så jeg tåler en del, sier hun, takknemlig for å ha fått tilbake god førlighet.

Ti kilometer i timen

De siste åtte årene har Andersen hver sommer dratt ut på ferietur i den lille elektriske kjøredoningen, som går ti kilometer i timen.

– Jeg kan kjøre 4,5 mil før jeg må lade i 45 minutter, og det går jo ikke så fort, men jeg får i alle fall sett omgivelsene, ler hun.

Vanligvis reiser hun ikke før i slutten av juni, men den rekordtidlige sommeren, påskyndet avreisen hjemmefra.

– Det var faktisk 19 varmegrader da jeg kjørte over Valdresflya, forteller hun.

Tyveri

På Otta opplevde hun imidlertid et lite skår i gleden over turen. Hun var innom banken og tok ut en del kontanter for å kunne handle.

– Jeg pleier ellers aldri å ha penger liggende i kjøretøyet, men hadde tenkt meg på Husfliden, for jeg er ei slik håndarbeidsdame, skjønner du, sier hun.

Men før handelen, stoppet hun raskt innom Otta skysstasjon for å se etter kart. Da hun kom ut igjen var kjøretøyet endevendt.

– Jeg var helt fortvilet! Det var ikke mange minuttene jeg var borte, så gjerningsmennene må rett og slett ha fulgt med meg fra banken, for de må ha visst hva de var ute etter, sier Andersen, som har meldt saken til politiet, uten stort håp om å se pengene igjen.

Norge og Sverige

Den utrivelige opplevelsen stopper imidlertid ikke ferieplanene. Planen er å kjøre mot Trondheim, og deretter videre til Sverige.

– Det lengste jeg har vært på mine tidligere turer, er til Dalarna i Sverige. Men vi får se; kanskje jeg gjør om ruten underveis, men kose meg gjør jeg i alle fall, slår den spreke turisten fast, før hun gjør de siste forberedelsene til dagens etappe.