Ellisif Wessel bodde på Lie i ungdomsårene:

Brevvekslet med Lenin

Hun var en uredd dame med sterke meninger, men hadde et stort og varmt hjerte for de svake i samfunnet.

Ellisif Wessel (1866-1949) var overklassejenta som gjorde seg bemerket i Norge gjennom sitt fotografiapparat, sin litterære penn og store engasjement for arbeiderklassen og svakerestilte. Portrettbildet er fra da hun bodde på Lie gård like sør for Dombås, der familien bodde etter at de flyttet fra Gausdal. Faren var distriktslege Müller.  Foto: Utlånt av Hans Martin Lie.

Nyheter

Som ytterliggående sosialist hadde Ellsisif Wessel et påfallende stort kontaktnett, også i Russland, der hun hadde direkte kontakt med Lenin og hans hustru. Ellisif Wessels våkne øyne og skarpe penn tiltrakk seg både oppmerksomhet og politisk overvåking.