Eidefoss bistår landbruket

Tørken vi opplever har vært den verste for landbruket siden 1940-tallet, og Eidefoss ønsker derfor å næringen der de kan.

Illustrasjonsfoto: - Mange bekker små, gjør en stor å, skriver Eidefoss, som ønsker å gjøre sitt for å berge landbruket fra tørken. 

Nyheter

- Primærnæringen vår sliter med å få fôr til dyra, og flere må slakte ned deler av besetningen. Vi ønsker å hjelpe landbruket. Været får vi ikke gjort noe med, men vi ønsker å bidra med det vi kan, skriver Eidefoss i en pressemelding.

Selskapet ønsker derfor å levere ut strøm uten fortjeneste til alle vanningsanlegg i distriktet i perioden juli og august 2018.

- Vi ser på dette som et bidrag for å hjelpe landbruket under tørken, og håper at folk ikke skrur av vanningsanlegget på grunn av strømmen, forteller styreleder i Eidefoss, Grete Sjurgard.

Sjurgard nevner at det er totalt rundt 270 anlegg i distriktet som Eidefoss leverer strøm til, og merker at flere kraftverk rundt i landet har gjort det samme.

Eidefoss Nett melder også i dag at de fjerner effektleddet på nettleia for alle vanningsanlegg i juli og august 2018. De oppfordrer samtidig alle næringsdrivende i distriktet vår til å hjelpe landbruket i denne tørkekrisen.