Stor interesse for Viewpoint Snøhetta

Årets sommersesesong på Dovrefjell er i full gang. Villreinsenteret på Hjerkinn melder at turistene strømmer på.

Stadig flere legger turen til turistattraksjonen på Tverrfjellet på Hjerkinn.  

Nyheter

Det er avisa OPP som melder dette. Daglig leder ved Villreinsenterer på Hjerkinn, Raymond Sørensen har fortalt til avisas Radio E6 fredag morgen at det er mange som allerede har funnet veien til Dovrefjell og Hjerkinn i sommer.

–Det har vært jevn trafikk sånn som det pleier å være, vanligvis tar det seg opp utover sommeren. Det er mange som kommer for å ta shuttlebuss innover til Snøheim, sa Sørensen til Oppdals lokale radiokanal.

Sørensen kunne fortelle at det fine været har gjort at mange har tatt turen til Viewpoint Snøhetta, som har vært en sukess siden det åpnet.  

Aller flest er det i helgene. Hver onsdag til søndag til midten av oktober er det en naturveileder til stede på attraksjonen på Tverrfjellet.  Siden åpningen i 2011 har bygget hatt årlig økning i antall besøkende, bare det første året var det over 10 000 personer som tok turen opp til bygget langs den 1,5 kilometer lange grusstien. Det prisvinnende bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.